Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentný prsteň Helio je určený na podporu športového výkonu

Inteligentný prsteň Helio je určený na podporu športového výkonu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 1. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca inteligentných hodiniek Amazfit predstavil na CES 2024 novinku v podobe inteligentného nositeľného zariadenia, prsteňa s názvom Helio Ring, ktorý je určený na sledovanie zdravotných metrík, ktoré športovci potrebujú na maximalizáciu svojho výkonu.

Zdá sa, že inteligentné prstene na sledovanie zdravia sa v súčasnosti dostávajú do centra pozornosti. Teraz sa pridáva aj nositeľná značka Amazfit od Zepp Health s inteligentným prsteňom Helio Ringom. Zameranie prvého inteligentného prsteňa tejto spoločnosti je do značnej miery na pomoc pri poskytovaní kľúčových zdravotných údajov športovcom s cieľom pomôcť pri zotavení po výkone a „posunúť ich výkon na ďalšiu úroveň“.

Inteligentný prsteň Amazfit Helio Ring.

Integrované senzory pritom dokážu monitorovať srdcovú frekvenciu, hladinu kyslíka v krvi, stres a môžu detegovať aj reakcie pokožky a potenie. Nositeľné zariadenie je schopné sledovať i kvalitu spánku. Prsteň bude k dispozícii vo veľkosti 10 alebo 12 (priemer 19,84 alebo 21,49 mm). Je vyrobený z ľahkej, ale odolnej titánovej zliatiny. Jeho hrúbka je 2,6 mm, váži 4 gramy a je odolný voči vode do 10 barov, takže sa dá nosiť aj v bazéne.

Toto nositeľné zariadenie spolupracuje s mobilnou aplikáciou Zepp, v ktorej premieňa zhromaždené metriky na denné skóre pripravenosti, aby sa športovci mohli rozhodnúť, či budú pokračovať vo svojej rutine alebo si na chvíľu oddýchnu. Prsteň môže tiež produkovať predpovede výkonu z údajov získaných počas pretekov.

Inteligentný prsteň Amazfit Helio Ring.

Aj keď to nie je potrebné na prevádzku, používatelia sa môžu tešiť na úplnejší obraz spárovaním prsteňa Helio s inteligentnými hodinkami Amazfit. Či tak alebo onak, údaje o cvičení možno zdieľať s platformami tretích strán, ako sú Strava, Adidas Running, Komoot, Relive, Google Fit alebo Apple Health.

Cena za inteligentný prsteň Helio Ring nie je v súčasnosti známa, no na trh by mal byť uvedený v marci tohto roku.

Inteligentný prsteň Amazfit Helio Ring.