Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hodinky OnePlus Watch 2 prekvapia neuveriteľnou výdržou batérie

Hodinky OnePlus Watch 2 prekvapia neuveriteľnou výdržou batérie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 2. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť OnePlus predstavila druhú generáciu svojich inteligentných hodiniek, ktoré sa môžu pochváliť tým, že budú bežať na operačnom systéme Wear OS 4 od spoločnosti Google a budú využívať aj novú architektúru s dvoma čipmi, ktorá údajne umožní dosiahnuť až 100 hodín výdrže batérie. Hodinky navyše podporujú aj Asistenta Google.

Najzaujímavejšia vec na nových hodinkách OnePlus Watch 2 je, že obsahujú dve samostatné čipové sady, konkrétne Qualcomm Snapdragon W5 a BES 2700 MCU. Výsledkom je štruktúra s duálnym operačným systémom. BES 2700 MCU spustí RTOS a zvládne aktivitu na pozadí a „jednoduché úlohy“. Medzitým bude Snapdragon W5 spúšťať náročnejšie úlohy, ako sú aplikácie. Aj vďaka tejto nezvyčajnej kombinácii môže batéria s kapacitou 500 mAh zabezpečiť predpokladaných až 100 hodín výdrže.

Inteligentné hodinky OnePlus Watch 2.

Odhad 100 hodín je pre bežné používanie v inteligentnom režime, ktorý je definovaný ako vypnutie funkcie displeja Always On a 30 minút zaznamenanej aktivity GPS. V scenároch intenzívneho používania (zapnutie Always On) výdrž klesne na stále slušných 48 hodín. Hodinky tiež podporujú rýchle nabíjanie pomocou patentovanej kolísky OnePlus a nabíjačky s konektorom pogo pin. Úplné nabitie batérie trvá približne hodinu. Hodinky môžu byť nakonfigurované s až 2 GB RAM a 32 GB úložiska.

Inteligentné hodinky OnePlus Watch 2.

Z pohľadu dizajnu nové hodinky OnePlus Watch 2 smerujú viac ku klasickejšiemu vzhľadu analógových hodiniek s kruhovým ciferníkom. Dodávajú sa v jednej veľkosti so zafírovým sklíčkom a šasi z nehrdzavejúcej ocele. K dispozícii budú vo farbách čiernej ocele a „žiarivej“ ocele a majú hodnotenie odolnosti voči vode a prachu IP68. Akčné tlačidlo na hodinkách pritom funguje ako skratka pre rôzne fitness režimy.

Inteligentné hodinky OnePlus Watch 2.

Čo sa týka funkcií zdravia a kondície, hodinky OnePlus Watch 2 dokážu sledovať viac ako 100 športov a budú mať pokročilé metriky behu, ako je čas kontaktu so zemou, vyváženie so zemou a VO2 max. Disponujú optickým osemkanálovým snímačom srdcového tepu a disponujú aj dvojfrekvenčným GPS. To znamená, že hodinky majú prístup k satelitnej frekvencii L5, čo zaistí presnejšie údaje GPS v náročných prostrediach, ako sú mestá alebo husté lesy. Budú obsahovať aj sledovanie stresu a spánku, ako aj hodnotenie rizika chrápania. Prechod na operačný systém Wear OS 4 prináša hodinkám aj podporou Asistenta Google.

Inteligentné hodinky OnePlus Watch 2 budú dostupné od 4. marca za cenu 299,99 dolárov (približne 277 euro).

Inteligentné hodinky OnePlus Watch 2.