Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Titánový multifunkčný nástroj AcePick poslúži dokonca aj ako špáradlo

Titánový multifunkčný nástroj AcePick poslúži dokonca aj ako špáradlo
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 5. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Množstvo výrobcov titánových multifunkčných nástrojov sa snaží priniesť niečo jedinečné, no vo väčšine prípadov sa nástroje v podstate len opakujú. No novinka AcePick sa môže pochváliť funkciou, ktorú sme doteraz ešte nevideli: špáradlo. Zariadenie s celotitánovou konštrukciou má tiež kombinovaný nástroj na rezanie škatúľ a páčidlo.

Titánové špáradlo AcePick, ktoré vyrába spoločnosť MTI, Meria 112 milimetrov na dĺžku a 5 milimetrov na šírku, keď sú všetky nástroje zatvorené, a má hmotnosť uvádzaného len 10,5 gramu. Keď sa AcePick nepoužíva, možno ho zavesiť na kľúčenku cez integrovaný otvor na jednom konci. Keď je to potrebné, hlavné telo nástroja sa jednoducho stiahne z kľúčenky pomocou pružinového rýchloupínacieho mechanizmu, pričom koniec s otvorom zostane na krúžku kľúčenky.

Titánový multifunkčný nástroj so špáradlom AcePick.

Vytiahnutím nástroja týmto spôsobom používateľ odhalí krátku čepeľ v hornej časti, ktorú možno použiť na úlohy, ako je otváranie škatúľ, prerezávanie káblov a odizolovanie izolovaných drôtov. Pretože je čepeľ pomerne hrubá, dá sa použiť aj ako páčidlo. Čepeľ však nie je vymeniteľná, takže sa bude musieť pravidelne brúsiť, aby sa opakovaným používaním neotupila.

Titánový multifunkčný nástroj so špáradlom AcePick.

Pružinový skrutkový mechanizmus sa pritom používa na vysunutie 32-miliemtrového špáradla z druhého konca nástroja. Zatiaľ čo špáradlo sa dá skutočne použiť na vyberanie jedla spomedzi zubov, medzi ďalšie navrhované spôsoby použitia patrí vysúvanie SIM kariet zo smartfónov, napichovanie kúskov jedla alebo čistenie nečistôt z úzkych štrbín.

Titánový multifunkčný nástroj so špáradlom AcePick.

Titánový multifunkčný nástroj so špáradlom AcePick sa dá získať podporou startup kampane na portáli Kickstarter v sume od 35 dolárov (v prepočte 32 euro). Plánovaná maloobchodná cena je 45 dolárov (okolo 42 euro). Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v auguste tohto roku.

Titánový multifunkčný nástroj so špáradlom AcePick.