Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Multifunkčný nástroj Zen umožní vymeniť komponenty na rôzne úlohy

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 6. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Ant Design predstavila svoj nový multifunkčný nástroj Zen, ktorý si kladie za cieľ stať sa „ultimátnym“ v oblasti prispôsobiteľných modulárnych multifunkčných nástrojoch. Má jednoduchšiu formu inšpirovanú švajčiarskym nožom, čo zaisťuje rýchlu a jednoduchú výmenu a nasadenie rôznych nástrojov. Používateľ tak môže optimalizovať svoje jedinečné každodenné multifunkčné náradie alebo môže vymieňať náradia v závislosti od toho, čo práve potrebuje.

Zen začína ako základné obdĺžnikové šasi, ktoré nevyzerá úplne ergonomicky do ruky. Je však účelovo skonštruovaný pre čo najjednoduchšiu inštaláciu a demontáž nástrojov. Navyše, spoločnosť Ant Design umožňuje vybrať si vonkajšie pláty rukoväte z nerezovej ocele, sklenených vlákien G10, titánu alebo uhlíkových vlákien pre preferovaný pocit.

Modulárny multifunkčný nástroj Zen.

Multifunkčný nástroj Zen sa môže pritom pochváliť viac ako tuctom rôznych štýlov náradia, ktoré možno v priebehu niekoľkých sekúnd namixovať a zladiť do rôznych konfigurácií. Každé náradie obsahuje na konci hák, ktorý sa jednoducho pripevní k tyči vo vnútri šasi s uspokojivým kliknutím. Náradie sa potom otvára z tela rýchlym pohybom a potiahnutím smerom von.

Zen je štandardne dodávaný so súpravou siedmich odnímateľných nástrojov, vreckom a uzamykacím mechanizmom. Súprava náradia obsahuje čepeľ, otvárač na fľaše / plochú hlavu, rezač lana / plochú hlavu, pilník na drevo / kov, šidlo a pílku na prednej strane a malý 1/4-palcový držiak bitov na zadnej strane. Magnetický držiak skrutkovača nesie v zatvorenom stave jeden bit. Spona na vrecko sa dá odstrániť alebo vymeniť za sponu tretej strany a bočné pláty rukoväte sú tiež odnímateľné.

Modulárny multifunkčný nástroj Zen.

Pokiaľ ide o ďalšie modulárne nástroje, spoločnosť Ant Design v súčasnosti hovorí o možnostiach, ktoré zahŕňajú dlhú pílu, zúbkovanú čepeľ, nožnice, pravítko, rôzne štýly pilníkov, otvárač na konzervy, šesťhranné kľúče a nástroje špecifické pre cyklistiku a rybolov. Plánuje tiež pozvať na pomoc samotných spotrebiteľov, ktorí môžu navrhnúť nástroje. Dokonca tvrdí, že ponúkne bezplatný Zen tým, ktorí vytvoria nástroje, ktoré nakoniec prijme do svojej zostavy.

Modulárny multifunkčný nástroj Zen sa pohodlne zmestí do dlane a v zatvorenom stave meria 8,9 centimetra. Je navrhnutý tak, aby ponúkal otvorenie čepele alebo primárneho nástroja namontovaného vo vnútri jednou rukou a každý nástroj sa zablokuje na mieste pomocou integrovaného vnútorného zámku.

Modulárny multifunkčný nástroj Zen.

Získať sa dá prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter v sume od 49 dolárov (okolo 46 euro) za spomínanú štandardnú súpravu nástrojov a funkcií. Cena každého prídavného náradia, ktoré sa dá kúpiť jednotlivo, sa pohybuje od 7 do 10 dolárov (približne od 6,52 do 9,31 euro). Ak sa všetko pôjde podľa plánov výrobcu, dodávky sa začnú tento rok v novembri.

Modulárny multifunkčný nástroj Zen.