Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bizarná digitálna maska ukáže vaše emócie pomocou animácií

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 6. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Myšlienka, ktorá stojí za technologickým výstrelkom v podobe masky s názvom Qudi Mask 2 je podľa jej vývojárov taká, že nositeľom umožní pokračovať v zdieľaní ich príbehu prostredníctvom jasných a jedinečných digitálnych emotikonov, ktoré prinášajú nové možnosti interakcie. Zároveň, ak chce, môže tak nositeľ skrývať svoju identitu.

Zariadenie Qudi Mask 2, ktoré je skôr digitálnym štítom na tvár, umožní nositeľovi vyhýbať sa okolitému svetu a zároveň úplne oznámi jeho prítomnosť každému človeku, okolo ktorého prejde. Rozhodne to nie je niečo, čo sa dá nosiť v každodennom živote, ale ako zábavka pre tínedžerov „žijúcich“ na sociálnych sieťach by to mohlo fungovať.

Tvorcovia tejto bizarnej robotickej tváre mali pred niekoľkými rokmi dobrú odozvu na svoj prvý model a rozhodli sa ho zefektívniť a navrhli ho v prepracovanejšom dizajne. Digitálna maska Qudi Mask 2 má tak nadmernú, zakrivenú clonu na oči a o niečo menej hrozivo vyzerajúci kryt úst.

Animácia úst na dolnom displeji sa pohybuje, keď hovoríte, usmievate sa alebo mračíte.

Rovnako ako prvý model, aj tento má digitálne ústa, ktoré sa pohybujú, keď nositeľ hovorí. Tiež reagujú na určité pohyby hlavy nositeľa. Prikývnutím sa zobrazí „áno“, potrasením sa zobrazí „nie“ a naklonená hlava vyvolá výraz zmätenosti / neistoty. Digitálne ústa sa otvárajú a pohybujú, keď nositeľ hovorí, a existuje viac ako 30 rôznych nálad, ktoré možno zobraziť cez dve veľké digitálne oči a obočie na maske.

Je tiež viac prispôsobiteľná. Prostredníctvom sprievodnej aplikácie sa dajú vytvárať vlastné emotikony, ktoré ešte lepšie vystihnú osobnosť nositeľa. K dispozícii sú stovky úprav očí, úst a obočia, s ktorými sa môže používateľ pohrať, ako aj možnosti nastavenia rôznych farieb.

K dispozícii sú tri rôzne dizajny masiek.

Existujú aj tri dizajny masiek, pričom samotná maska je konštantná, ale digitálny displej prepína veci medzi základným režimom „robota“, svojráznym modelom „kawaii“ (rozkošný po japonsky) a režimom „XX“, čo by malo byť zrejme koketné vyjadrovanie emócií. Za príplatok je možné zmeniť aj rám okolo masky s mačacími ušami alebo ušami Shreka.

Táto maska vyzerá ako vylepšenie prvej masky, ktorá je efektívnejšia a menej prilieha k tvári a má výdrž batérie približne tri hodiny v závislosti od toho, na akom type LED displeja je nastavená. Dá sa nabíjať na cestách pomocou powerbanky cez kábel USB-C.

Digitálna maska Qudi Mask 2 zobrazuje emócie svojho nositeľa prostredníctvom animovaných emotikonov.

Zaujímavé je, že táto divne vyzerajúca digitálna maska zaujala dostatok podporovateľov startup kampane na portáli Kickstarter a už sa podaril vyzbierať takmer dvojnásobok požadovanej sumy na rozbehnutie výroby. Maska je momentálne k dispozícii za 129 dolárov (približne 120 euro), čo je o 35 % menej z očakávanej maloobchodnej ceny 199 dolárov (asi 186 euro). Distribúcia prvých kusov by sa mala rozbehnúť v decembri.