Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Multifunkčná karabína ukladá bity pre ešte väčšiu užitočnosť

Multifunkčná karabína ukladá bity pre ešte väčšiu užitočnosť
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 7. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Multifunkčných náradí s karabínou a integrovanými skrutkovačmi na bity je síce viacero, ale novinka EH4 sa odlišuje jedným dôležitým spôsobom. Poskytuje totiž úložný priestor pre až tri obojstranné bity, čím používateľom ponúka celkovo šesť možností zabudovaných skrutkovacích bitov.

Na rovinu treba povedať, že ak má multifunkčný nástroj skrutkovač, ale nemá možnosť uložiť do seba bity, nie je veľmi pravdepodobné, že by ste bity nosili so sebou samostatne a ak už aj áno, určite sa niekde postrácajú. To popiera celý univerzálny účel takéhoto náradia. A ak ste v dielni alebo na inom mieste, kde sú bity po ruke, pravdepodobne budete používať len bežný skrutkovač.

Tu prichádza na rad nová multifunkčná karabína EH4. Zariadenie, ktoré vyrába čínska spoločnosť MecArmy (alias Altun), je k dispozícii v kovových variantov z titánu triedy 5 s kamennou povrchovou úpravou, z nehrdzavejúcej ocele a z hliníkovej zliatiny 7075 s čiernou povrchovou úpravou PVD (fyzikálne naparovanie).

Multifunkčná karabína MecArmy EH4.

Mechanizmus karabíny v hornej časti EH4 je vybavený pružinovým hradlom, ktoré umožňuje rýchle nasadenie a odopnutie zariadenia z pútka na opasok, popruhu batohu alebo čohokoľvek iného, na čo sa dá zavesiť. Karabína sa dá využiť aj na zavesenie iných predmetov, hoci by sa určite nemala používať na aktivity, ako je horolezectvo.

V spodnej časti náradia EH4 sa nachádza úložný priestor na tri používateľom dodané obojstranné 4 mm bity. Prístup do tejto priehradky je možný po odklopení jej veka, ktoré drží na mieste zapustená oceľová lišta. Magnety vo vnútri priehradky navyše zabraňujú tomu, aby sa všetky bity po otvorení veka vysypali von.

Multifunkčná karabína MecArmy EH4.

Po vybratí z priehradky sa bity dajú vložiť do jedného z dvoch šesťhranných otvorov. Otvor v spodnej časti EH4 umožňuje používať multifunkčný nástroj ako skrutkovač s bežnou rukoväťou, zatiaľ čo otvor na jednej strane umožňuje používať ho ako skrutkovač s T-rukoväťou na zvýšenie krútiaceho momentu. Medzi ďalšie funkcie patrí 2-palcové pravítko pozdĺž jednej strany (hoci na druhej strane nie je metrické pravítko), otvor na kľúče a titánový prívesok na kľúče, ktorý je súčasťou balenia.

Nová multifunkčná karabína MecArmy EH4 je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za cenu od 49 USD (približne 45 EUR) za hliníkový model, zvyšuje sa na 59 USD (asi 54 EUR) za nerezovú oceľ a 69 USD (okolo 63 EUR) za titán. Plánované maloobchodné ceny sú 70, 85, respektíve 99 USD (v prepočte 64, 78, respektíve 91 EUR).

Multifunkčná karabína MecArmy EH4.