Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Malý titánový Multi-Kit berie „každodenné nosenie“ seriózne

Malý titánový Multi-Kit berie „každodenné nosenie“ seriózne
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 9. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Väčšina multifunkčných nástrojov na trhu je síce označovaná ako EDC (EveryDay Carry – každodenné nosenie), ale mnohé z nich sú dosť veľké a objemné, takže ich pravdepodobne nebudete nosiť každý deň. Nová súprava Multi-Kit taká nie je, pretože v relatívne malom balení ukrýva pôsobivý rad funkcií.

Nová multifunkčná súprava Multi-Kit, ktorú vyrába hongkonská spoločnosť EckDesign, je vyrobená prevažne z CNC obrábaného titánu triedy 5. Po zložení všetkých jej rôznych častí má celok rozmery len 65 mm na dĺžku a 31 mm na šírku. Jeho hmotnosť je pritom údajne len 29,8 gramu.

Titánová multifunkčná karabína Multi-Kit.

Podobne ako v prípade niektorých iných konkurenčných multifunkčných nástrojov, má Multi-Kit podobu karabíny, ktorú možno použiť na zavesenie výstroja, napríklad batohu, alebo na zavesenie na výstroj, napríklad na batoh, počas prenášania. No namiesto bežnej karabínovej brány, ktorá sa vyklápa na jednu stranu, využíva táto konkrétna karabína tlačidlom aktivovaný pružinový blokovací kolík, ktorý sa pohybuje priamo hore a dole. Podľa konštruktérov toto nastavenie znižuje pravdepodobnosť jej náhodného otvorenia.

Titánová multifunkčná karabína Multi-Kit.

V hornej časti súpravy Multi-Kit sa nachádzajú tri výklopné oceľové nástroje: čepeľ noža, magnetický držiak skrutkovacích bitov a tenký plochý skrutkovač. Posledný menovaný sa vlastne počíta ako dva nástroje, pretože má po jednej strane pilník.

Na strane, ktorá nie je vybavená karabínou, sa nachádza otvárač na fľaše, dve veľkosti otvorov na šesťhranné kľúče, otvor na tríciovú fľaštičku svietiacu v tme (samotná fľaštička sa dokupuje navyše), hrubý plochý skrutkovač zabudovaný v jednom rohu a magnetický otvor na uloženie skrutkovacích bitov. Do tohto otvoru je možné umiestniť jeden z troch priložených bitov: krížový, plochý a Torx.

Titánová multifunkčná karabína Multi-Kit.

Na spodnej strane súpravy Multi-Kit sa nachádza volfrámový oceľový tŕň určený na rozbíjanie automobilových okien v prípade nehody. To všetko je doplnené otvorom na šnúrku, ktorý je umiestnený v rohu pod bránou karabíny.

Titánová multifunkčná karabína Multi-Kit sa dá získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter v sume od 64 USD (okolo 58 EUR). Plánovaná maloobchodná cena je 79 USD (asi 71 EUR). Ak všetko pôjde podľa plánov v rámci už financovanej kampane, dodávka by sa mala začať v októbri tohto roku.

Titánová multifunkčná karabína Multi-Kit.