Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Multifunkčný nástroj Blade Shadow má v arzenáli niečo nezvyčajné

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 9. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Blade Shadow je najnovším zo zdanlivo nekonečného radu multifunkčných nástrojov, ktoré zaujmú množstvom funkcií vtesnaných do vreckového formátu. No novinka obsahuje nástroj, ktorý sa v iných multifunkčných nástrojoch zvyčajne nevyskytuje.

Multifunkčný nástroj Blade Shadow pochádza od hongkonského výrobcu vybavenia EDC-Angie, ktorý sa začiatkom tohto roka objavil so svojím multifunkčným kľúčom Ti EDC Wrench. Blade Shadow sa pritom od väčšiny svojich konkurentov odlišuje tým, že obsahuje lankovú alebo vreckovú pílu. Zatiaľ čo bežné čepeľové pílky nie sú v oblasti multifunkčných nástrojov ničím výnimočným, lanková pílka je rarita.

Multifunkčný nástroj Blade Shadow.

Nástroj sa dodáva v dvoch poloviciach, ktoré sa spájajú pomocou štyroch silných magnetov. Po rozdelení na dve polovice každá z nich tvorí rukoväte pre lankovú pílku, ktorá môže byť z oceľového alebo diamantového lanka. Lanko sa dá pripojiť pomocou rýchloupínacieho nástavca a spoločnosť EDC-Angie tvrdí, že v závislosti od typu namontovanej lankovej pílky sa dá použiť na rezanie všetkého, od konárov stromov a hliníka, až po vodovodné rúrky z PVC či dokonca mramor.

Multifunkčný nástroj Blade Shadow.

Keď sa lanková pílka nepoužíva, navíja sa v drážke okolo tela zariadenia, ktoré obsahuje niektoré známejšie nástroje. Je tu páčidlo, vyťahovač klincov, plochý skrutkovač, šesťhranný kľúč viacerých veľkostí, skrutkovacia hlava, úložné otvory, račňový mechanizmus, otvor pre tríciovú ampulku, rozbíjač okien a samozrejme starý dobrý otvárač na fľaše.

Multifunkčný nástroj Blade Shadow.

Samotný multifunkčný nástroj je pritom vyrobený z titánovej zliatiny Gr5. Váži 98 gramov a je dostatočne malý na to, aby sa ľahko zmestil do vrecka.

V súčasnosti prebieha startup kampaň na portáli Kickstarter, v rámci ktorej je možné získať Blade Shadow za cenu od 469 HKD (približne 55 EUR), čo je o 40 % menej oproti plánovanej maloobchodnej cene. Ak všetko pôjde podľa plánu, dodávky by sa mali začať v decembri 2024.

Multifunkčný nástroj Blade Shadow.