Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kovové pero MiniPen obohatí arzenál nástrojov na každodenné nosenie

Kovové pero MiniPen obohatí arzenál nástrojov na každodenné nosenie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 9. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Marlboro & Kane z Londýna má záľubu v zmenšovaní multifunkčných nástrojov na najmenšiu možnú veľkosť, pričom sú stále funkčné. Najnovší mini zázrak tejto spoločnosti vám umožní mať po ruke pero s nejakými tými funkciami navyše.

Niektorí výrobcovia multifunkčných nástrojov sa snažia vtesnať čo najviac vecí do relatívne elegantného tvaru. Spoločnosť Marlboro & Kane však uplatňuje iný prístup a vytvára samostatné nástroje, ktoré sú také malé, že si ich na kľúčenke alebo vo vrecku sotva všimnete. Najnovším výtvorom je pritom miniatúrne pero s príhodným názvom MiniPen, ktoré sa dá pripevniť na kľúčenku, strčiť do toho naozaj malého extra vrecka v džínsoch alebo zavesené nosiť na krku ako náhrdelník.

Multifunkčné pero MiniPen.

Pero MiniPen má dĺžku len 36 mm a je dostupné v troch kovových puzdrách: titánovom, medenom alebo mosadznom. Pero sa otvára a zatvára malým pootočením vďaka pružinovej konštrukcii a všetky jeho verzie sú dodávané s piatimi náplňami.

Spoločnosť Marlboro & Kane neodolala nutkaniu vložiť do tohto písacieho nástroja niekoľko ďalších funkcií a tvrdí, že vrchná časť pera sa dá použiť ako plochý skrutkovač, páčidlo alebo na rozrezávanie škatúľ, hoci nemá obzvlášť ostrú hranu.

Multifunkčné pero MiniPen.

Jedno multifunkčné pero MiniPen sa dá zaobstarať prostredníctvom podpory starup kampane na portáli Kickstarter za cenu od 19 libier (približne 23 EUR), zatiaľ čo za balenie dvoch kusov zaplatíte 33 libier (približne 39 EUR) a za všetky tri verzie 45 libier (približne 53 EUR). K dispozícii sú ešte ďalšie konfigurácie s viacerými baleniami.

Ak všetko pôjde podľa plánu, perá MiniPen by sa mali dodávať v marci 2025. Tak ako pri všetkých veciach, ktoré sú financované z crowdsourcingu, aj tu platia obvyklé upozornenia na obozretnosť. No so spoločnosťou Marlboro & Kane sú dobré skúsenosti s plnením jej sľubov z predchádzajúcich kampaní.

Multifunkčné pero MiniPen.