Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ručný ventilátor nasáva, opráši, nafúkne a chladí vysokou rýchlosťou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 9. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nový ručný ventilátor Zera Max by sa mohol čoskoro stať základom výbavy nejedného kempujúceho. Z kompaktných rozmerov totiž rýchlosťou až 150 000 otáčok za minútu vytvára mohutný prúd vetra, čo z neho robí nástroj s množstvom využití nielen v prírode, ale aj doma.

Keď sa nad tým zamyslíte, je celkom pozoruhodné, ako veľmi sa vám pri kempovaní môže hodiť stály a silný prúd vzduchu. Nielenže vás dokáže ochladiť počas lepkavých nocí a odfúknuť komáre, ale môže tiež pomôcť odfúknuť nečistoty z vchodových dverí vášho stanu, nafúknuť nafukovací matrac a hračky pri jazere, a dokonca rozfúkať plamene vášho táboráku.

Vreckový ventilátor Zera Max vyzerá trochu ako ručné kladivo. Má rozmery len 35 x 80 x 123 mm a váži 265 gramov. Ventilátor má na rukoväti digitálny displej, ktorý zobrazuje režim a úrovne výkonu. Posuvný spínač umožňuje spustiť a ovládať prúdenie vzduchu. To znamená, že môžete získať jemný vánok, ktorý dodá táboráku trochu extra kyslíka, alebo ho môžete vytočiť až na 150 000 otáčok za minútu, aby ste počas kempovania odfúkli lístie na piknikovom stole, alebo doma dostali prach z klávesnice.

Ručný ventilátor Zera Max.

Napájanie zabezpečuje batéria s kapacitou 4 000 mAh, ktorá sa nabíja pomocou priloženého kábla USB C. Výrobca tvrdí, že plné nabitie by malo udržať ventilátor pri „normálnej“ rýchlosti (ktorú celkom nedefinuje) približne tri hodiny.

Hoci sa dajú nájsť podobné, je keď menej výkonné, ventilátory, veľkou výhodou modelu Zera Max je to, že jeho činnosť sa dá aj obrátiť jednoduchým otočením, takže sa z neho stane miniatúrny, ale výkonný vysávač.

Ručný ventilátor Zera Max.

Ručný kempingový ventilátor Zera Max je pritom predmetom štedro financovanej startup kampane na portáli Kickstarter, kde za cenu 89 USD (okolo 80 EUR) ho môžete získať spolu s tromi rôznymi hubicami, ktoré sa osadzujú a odnímajú vďaka použitiu silných magnetov zo vzácnych zemín. Tieto hubice vám pomôžu lepšie prispôsobiť prúd vzduchu vašim potrebám. Ak však chcete získať aj funkciu vysávania, musíte prejsť na kombinovanú sadu za 109 USD (približne 98 EUR), ktorá pridáva nástavec na vysávanie spolu s niekoľkými kefovými hubicami a dvoma ďalšími magnetickými hubicami. Ak všetko pôjde podľa plánu, spoločnosť Zera tvrdí, že ventilátory sa začnú dodávať v decembri tohto roka.

Ručný ventilátor Zera Max.