Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Senzor pre futbalistov, ktorý pozorne sleduje ich športový výkon

Senzor pre futbalistov, ktorý pozorne sleduje ich športový výkon
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Zepp sa v roku 2013 prvýkrát zapojila do oblasti monitorovacích športových zariadení rovno trojicou senzorov pre baseball, golf a tenis. Momentálne tento americký výrobca obracia svoju pozornosť aj na ďalší svetový šport, ktorým je futbal. Zepp Play Soccer je malý senzor, ktorý sa nosí na lýtku, a ktorý získa prehľad o hre športovca, pričom po zápase pre neho zostaví analýzu výkonu.

Existujú viaceré futbalové lopty s inteligentnými senzormi, ktoré dokážu merať veci, ako je sila kopu, trajektória lopty, či prekonanú vzdialenosť. No tie sú určené skôr na tréning a nie na regulérny futbalový zápas. A tu prichádza k slovu nové monitorovacie zariadenie Zepp Play Soccer.

Zepp Play Soccer je senzor pre monitorovanie výkonu futbalistov na ihrisku počas zápasu

Senzor je pomerne malý, má rozmery 38 x 7,2 x 27,2 milimetra a vkladá sa do puzdra pripevneného na dominantnú nohu futbalistu. Senzor sa cez Bluetooth bezdrôtovo prepája so smartfónom a pre monitorovanie kľúčových informácií využíva akcelerometer a gyroskop.

Sprievodná mobilná aplikácia analyzuje dáta zo senzora Zepp Play Soccer

Zepp Play Soccer dokáže merať prejdenú vzdialenosť, maximálnu rýchlosť, počet kopov, šprint, percento premenených šancí na gól a dobu aktívneho hrania na ihrisku. Po zápase si môže hráč v sprievodnej mobilnej aplikácii zanalyzovať svoj výkon. A pokiaľ máte niekoho, kto vás počas zápasu aj nakrúcal na video, systém zo záznamu automaticky vygeneruje najlepšie momenty hráčových kopov.

Z nakrúteného videa dokáže aplikácia pre senzor Zepp Play Soccer vytiahnuť najzaujímavejšie momenty z hry nositeľa

Senzor Zepp Play Soccer beží na nabíjateľnej lítium-iónovej batérii, ktorá by na jedno nabitie mala poskytnúť dostatok energie pre 40 hodín hrania futbalu. Zariadenie je k dispozícii na internetových stránkach spoločnosti Zepp za cenu 100 dolárov.

Senzor Zepp Play Soccer sa nosí v puzdre na dominantnej nohe futbalistu