Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vodotesný klip pridá akýmkoľvek bežným hodinkám možnosť platby cez NFC

Vodotesný klip pridá akýmkoľvek bežným hodinkám možnosť platby cez NFC
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existujú viaceré inteligentné hodinky, ktoré sú vybavené platobným systémom na báze prenosovej technológie NFC, no ich cena nemusí byť pre niektorých používateľov prijateľná. Start-up spoločnosť Inamo však vyvinula vodotesné nositeľné zariadenie Curl, ktoré obsahuje predplatený NFC čip, vďaka ktorému môžu vykonávať bezdotykové platby aj používatelia akýchkoľvek bežných hodiniek, fitness hodiniek a náramkov.

NFC čip je vložený v gumovom puzdre zariadenia Curl, ktoré ho tak chráni proti vode a prachu. Dve flexibilné očká umožnia Curl pripojiť k remienku hodiniek, fitness náramkom alebo aj k iným predmetom, ako sú napríklad náhrdelníky a kľúčenky. Vodotesný plášť prináša tú výhodu, že používateľ môže zariadenie nosiť bez obáv aj v bazéne či pri iných vodných športoch a tak sa nemusí strachovať o svoju peňaženku alebo telefón na súši.

Nositeľné zariadenie Curl prináša možnosť platieb cez NFC aj majiteľom bežných hodiniek či športových náramkov

Používateľ si financie si pre bezdotykovú platbu s NFC dopĺňa prostredníctvom mobilnej aplikácie alebo cez svoj online účet. To znamená, že zariadenie Curl sa v podstate správa ako debetná karta. Pri platbe funguje ako bežný NFC systém. Ten umožňuje používateľovi podržať Curl nad platobným terminálom, ktorý prijíma VISA Paywave, a vykonať tak okamžitú transakciu. Pri nákupoch nad 100 dolárov si dá nastaviť možnosť autorizácie cez PIN kód.

Zariadenie Curl sa vďaka flexibilným očkám dá pripevniť k akýmkoľvek hodinkám či náramkom

V prípade straty alebo odcudzenia zariadenia Curl ho používateľ vie zamknúť alebo zrušiť cez mobilnú aplikáciu. Účet je tiež možné využiť pre bezpečné online nákupy v štýle debetnej karty so 16 miestnym číslom účtu a trojmiestnym bezpečnostným kódom. Výrobca chce v priebehu 18 mesiacov rozšíriť funkčnosť zariadenia Curl aj do systémov verejnej dopravy, prístupu do budov, či ako náhradu za festivalové vstupenky alebo ako digitálne predplatené členstvo v posilňovni.

Inamo Curl umožňuje bezdotykovú platbu cez NFC

Hoci Curl pracuje s terminálmi VISA Paywae po celom svete, predbežné objednávky sú zatiaľ k dispozícii len pre obyvateľov Austrálie. Zariadenie bude stáť 20 AUD (okolo 14 EUR) plus pravidelné mesačné poplatky za vedenie účtu vo výške 5 AUD (cca 3,52 EUR). Curl by mal byť dostupný v januári 2017.

Inamo Curl bude zatiaľ k dispozícii pre spotrebiteľov z Austrálie