Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Spectacles: Štýlové okuliare s kamerou pre Snapchat sú v online predaji

Spectacles: Štýlové okuliare s kamerou pre Snapchat sú v online predaji
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Snap, ktorá stojí za sociálnym médiom Snapchat pre dnešných „miléniálov“, vydala svoje okuliare s kamerou Spectacles už vlani v novembri. No do tejto chvíle boli dostupné len prostredníctvom predajných automatov, ktoré cestovali po vybraných amerických mestách. Spoločnosť sa však teraz spustila aj prvé online objednávky.

Okuliare Spectacles fungujú ako nositeľné zariadenie, ktoré je zamerané na sociálne médiá. Pri ich nosení môže používateľ aktivovať zabudovanú kameru a nahrať krátke 30 sekundové video z pohľadu svojich očí, ktoré sa potom automaticky uloží na Snapchat. Tieto okuliare však nie sú kompatibilné s inými aplikáciami.

Videozáznam sa nahráva v kruhovej forme, takže používatelia aplikácie Snapchat môžu otočením svojho mobilného zariadenia vidieť viac zo záberu pri horizontálnej alebo vertikálnej orientácii.

Spoločnosť Snap sa rozhodla spustiť online predaj svojich špecifických okuliarov s kamerou s názvom Spectacles

Nedostatočná dostupnosť okuliarov mohla byť súčasťou marketingového plánu výrobcu, pretože spustenie online predaja bolo pre viacerých prekvapením. Spoločnosť Snap plánuje v nasledujúcich mesiacoch vstúpiť na burzu, takže spustenie internetového obchodu by jej mohlo už vopred generovať príjmy. Či to naozaj pomôže sa ešte len uvidí. Okuliare Spectacles totiž na rozdiel od iných nositeľných zariadení neponúkajú inú funkciu a sú pevne zviazané s aplikáciou Snapchat, čo obmedzuje okruh používateľov. Ich špecifický dizajn tiež nemusí sadnúť každému.

Okuliare Spectacles slúžia pre vytvorenie videa z pohľadu vašich očí, ktoré sa automaticku nahrá do aplikácie Snapchat

Okuliare Spectacles ako úzko profilované zariadenie rozhodne nie sú lacné, predávajú sa za 130 dolárov. Sú k dispozícii v čiernej, červenej a tyrkysovo modrej farbe. Dodávka okuliarov je v rozmedzí 2 až 4 týždňov, no zatiaľ si ich môžu stále objednať len zákazníci z USA. Súčasťou balenia je puzdro s nabíjačkou a kábel. Okuliare sú kompatibilné s iOS a Android mobilnými zariadeniami.

Súčasťou balenia okuliarov Spectacles je puzdro s nabíjačkou a napájací kábel