Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Virtuálny tréner Shft IQ z vás môže urobiť lepšieho bežca

Virtuálny tréner Shft IQ z vás môže urobiť lepšieho bežca
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existujú rôzne fitness nositeľné zariadenia, ktoré sledujú vašu fyzickú aktivitu, no novinka s názvom Shft IQ ide v tomto smere do väčšej hĺbky a vďaka virtuálnemu trénerovi, ktorý analyzuje celý rad ukazovateľov a v reálnom čase potom hlasom radí, si môžete zlepšiť vašu techniku pri behu.

Nositeľné zariadenie Shft IQ je určené pre začínajúcich a stredne pokročilých bežcov, ktorí chcú zlepšiť svoju techniku a posunúť sa výkonovo ďalej. Virtuálny tréner môže zdokonaliť ich formu tým, že im radí vo veciach, ako je počet krokov za minútu, dĺžka a uhol krokov, v ktorom by mali nohy byť pri kontakte s terénom a pri jeho opustení.

Osobný bežecký tréner Shft IQ je nositeľné zariadenie, ktoré sa dá pripojiť k hrudnému pásu alebo k topánke

Systém je zložený z malého zariadenia s Bluetooth prenosovou technológiou, ktoré má na zadnej strane klip s pružinou pre uchytenie priamo k topánke bežca alebo môže byť súčasťou hrudného popruhu. Zariadenie spolupracuje s mobilnou aplikáciou pre systémy iOS a Android. Pri prvom použití Shft IQ vyzve bežca na krátky beh, kedy vyhodnotí jeho štýl a identifikuje aspekty jeho techniky, ktorú sa následne bude snažiť vylepšiť a pomôže používateľovi s ich tréningom.

Shft IQ využíva platformu Intel Curie pre merania techniky bežca

Shft IQ v spolupráci s mobilnou aplikáciou začne pri behu monitorovať rôzne metriky, ako je pozícia nôh pri kontakte s terénom, počet krokov za minútu, čas kontaktu s terénom, čas vo vzduchu, uhol nohy pri dopade, dĺžky krokov, sila dopadu, energia, účinnosť behu, brzdiaci účinok, uhol tela používateľa a ďalšie.

Rady ako vylepšiť svoju bežeckú techniku ponúkne Shft IQ buď cez mobilnú aplikáciu alebo vo forme hlasového virtuálneho trénera

Zariadenie s využitím modulu Intel Curie dokáže zachytiť stovky meraní za sekundu, pričom technológia Intel Artificial Intelligence rozpoznáva vzory bežca, ktoré potom spracuje a použije pre hlasový tréning pomocou virtuálneho trénera cez spárovaný smartfón. Tréner ponúka rady ako napríklad „predkloň sa dopredu od členkov“ alebo „zatlač boky viac dopredu“, čo pomôže používateľovi k vylepšeniu jeho techniky, aby mohol bežať rýchlejšie a efektívnejšie bez toho, aby došlo k jeho zraneniu.

Shft IQ je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter za zástavu v sume od 59 dolárov. Ak bude kampaň úspešná a všetko pôjde tak ako má, prvé kusy tohto bežeckého trénera by mali byť zasielané podporovateľom kampane v priebehu septembra.

Nositeľné zariadenie Shft IQ dokáže spracovať metriky bežca v reálnom čase