Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentný pomocník pre posilňovanie sa ukrýva v dlani rukavíc Delta

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ľudia, ktorí sa pravidelne venujú posilňovaniu svojho tela určite využívajú rôzne pomôcky, ako sú fitness náramky, hodinky alebo rukavice, ktoré sú schopné presne sledovať cvičebný plán. Najnovším prírastkom pre cvičiacich sú rukavice Delta Gloves, ktoré v reálnom čase monitorujú počet opakovaní a sledujú hmotnosť závažia prostredníctvom senzorov zabudovaných do dlane rukavice.

Tajomstvo rukavíc Delta Glovess sa podľa výrobcu PureCarbon nachádza v systéme nazvanom SoftSence, ktorý obsahuje obvody tlakových senzorov vložených v prstoch a dlani rukavíc. Vďaka tomu je možné v reálnom čase merať hmotnosť závažia a do akej výšky je zdvíhané. Dlaňové senzory, s elektronikou pripevnenou na chrbte rukavice, pritom dokážu počítať opakovania a rozpoznať druh cvičenia, vďaka čomu je tréning o niečo jednoduchší. S pomocou Bluetooth pripojenia sa v sprievodnej mobilnej aplikácii dá tréning sledovať pre jeho neskoršiu analýzu.

Rukavice Delta Gloves slúžia pre meranie hmotnosti závažia a počítanie opakovaní pri poslňovaní

Elektronika vložená v malom puzdre na chrbte rukavice obsahuje dvojjadrový procesor, neurónovú sieť, akcelerometer a gyroskop. Je tiež domovom hardvéru potrebného pre Bluetooth sledovanie a pripojenie k smartfónu používateľa.

Fitness rukavice Delta Gloves obsahujú meracie senzory zabudované v dlani a prstoch

V závislosti na zvolenom režime sú rukavice schopné odovzdávať hmatové oznámenia, keď cvičiaci dokončil sériu, alebo keď končí jeho nastavená prestávka medzi cvikmi. Bezplatná mobilná aplikácia pre systémy iOS a Android tiež môže pomocou sady slúchadiel poskytnúť hlasové pomôcky, ako je počítanie opakovaní alebo tipy pre správne držanie tela počas výkonu. Používatelia si v aplikácii môžu pozrieť svoje minulé cvičenie a porovnať ho so svojim aktuálnym výkonom.

Inteligentná elektronika je ukrytá v odnímateľnom puzdre na chrbte rukavice

Puzdro s elektronikou sa dá z rukavíc odstrániť, aby sa dali ľahko vyprať so zvyškom vášho oblečenia. Použitý materiál rukavíc je pritom navrhnutý tak, aby ruky zostali v suchu a v chlade, s dizajnom priedušnej sieťoviny medzi prstami.

Fitness rukavice Delta Gloves sú momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dajú získať za 99 dolárov, pričom ich maloobchodná cena by mala byť 199 dolárov.

Rukavice Delta Gloves sa pripájajú k sprievodnej mobilnej aplikácii prostredníctvom technológie Bluetooth