Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Náramok, ktorý elektrickým šokom vytiahne notorických spáčov z postele

Náramok, ktorý elektrickým šokom vytiahne notorických spáčov z postele
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ranné vstávanie môže byť pre niekoho problematické, najmä keď budíky ponúkajú možnosť posunutia alarmu na neskôr. Ak si na to človek zvykne, tak podvedome posúva budenie stále viac a viac a ťažšie sa mu vstáva z postele v čase, kedy by mal. To by mohol vyriešiť náramok AlarmShock, ktorý keď sa do dvoch minút neodomkne, vyšle do tela používateľa malý elektrický šok.

Súprava pre chronických zaspávačov AlarmShock sa skladá z náramku a zo základne, ktorá slúži ako budík s hodinami. A ako tento „mučiaci“ nástroj funguje? Používateľ si pred spaním nasadí náramok na ruku, prisunie ho k základni pre jeho uzamknutie a môže ísť spať. Ráno sa zariadenie pokúša používateľa prebudiť pomocou zvukového a vibračného budíka a zároveň sa spustí odpočítavanie. Magneticky uzamknutý náramok môže byť odomknutý len jeho priložením na základňu budíka a ak používateľ nestihne náramok odomknúť a uložiť na základňu do dvoch minút, je potrestaný krátkym a intenzívnym elektrickým šokom.

Súprava pre budenie chronických spáčov AlarmShock sa skladá z náramku a budíka

Výrobca tvrdí, že elektrické šoky majú nízke napätie, aby používateľom neubližovali, no zároveň sú dostatočne nepríjemné, aby si používateľ dvakrát rozmyslel, či sa prevráti na druhý bok a bude ich ignorovať, alebo radšej vstane z postele a náramok deaktivuje. A to najmú preto, že náramok vysiela až päť elektrických impulzov za sebou, ak nie je odomknutý. Základná jednotka s budíkom slúži ako nabíjačka pre samotný náramok, no prostredníctvom microUSB portu sa dajú nabíjať aj iné mobilné zariadenia.

Jediný spôsob, ako sa používateľ náramku AlarmShock môže vyhnúť krátkym elektrickým šokom, ak do dvoch minút po spustení budíka nevstane, je priloženie náramku k základni budíka pre jeho odomknutie

„Masochistický“ náramok AlarmShock je súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 77 libier. V prípade, že bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánu výrobcu, mali by prvé kusy pre podporovateľov kampane doraziť niekedy v priebehu októbra tohto roku.

Náramok AlarmShock sa nabíja cez základňu budíka s hodinami