Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Garmin vívomove HR sú štýlové hodinky pre aktívny životný štýl

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dnes už asi nie je veľa takých nadšencov športu, ktorí by o svojich výkonoch nechceli vedieť viac. A prečo nie, veď technológie sú nám naklonené. Také nositeľné zariadenia niekedy prezradia o kondičke aj viac ako by ste chceli. Nie vždy však musia tieto pomôcky vyzerať futuristicky a nadčasovo. Nájdu sa aj takí používatelia, ktorí predsa len uprednostňujú klasickú podobu hodiniek s ciferníkom. No a pre nich niečo máme.

Digitálne nositeľné zariadenia s minimalistickým dizajnom upútali už mnoho ľudí. No tí konzervatívnejší predsa len poškuľovali po klasickejších tvaroch. Ich prosby vyslyšal aj americký Garmin pri modeli vívomove HR vo viacerých farebných kombináciách.

Na prvý pohľad nenápadné hodinky, no v pozadí inteligentný systém s dotykovým OLED displejom, vo veľkosti takmer 2 krát 1 centimeter, v spodnej časti ciferníka. Ani klasický dizajn však zariadenie neochudobnil o množstvo „garminovských“ technológií.

V prvom rade je vo vnútri množstvo senzorov, ktoré merajú kroky, vzdialenosť, ale aj kalórie či denný stres. Na druhej strane hodiniek je totiž aj pulzomer Elevate, ktorý okrem zbierania údajov pre algoritmy, zobrazuje aj počet úderov srdca.

Už tradične sa „garminovské“ zariadenia hrdia aj poskytovaním informácií o úrovni kondície cez skóre VO2 max, čiže ide o komplexnejší fitness monitoring. O mnohých svojich parametroch sa dozviete viac pri spojení hodiniek so svojim smartfónom cez Bluetooth s aplikáciou Garmin Connect Mobile. Na OLED displeji sa pritom zobrazujú aj notifikácie z mobilu, pri prijatí SMS, emailov alebo pri prichádzajúcich hovoroch. No a nechýba ani technológia ANT+, aj pre pripojenie ďalších telesných snímačov k hodinkám.

Garmin vívomove HR sú štýlové hodinky pre aktívny životný štýl

Odolnosť voči vode je tu tiež zvládnutá, a to až do 5tich atmosfér. Znamená to, že s hodinkami sa dá aj plávať. A práve vďaka technológií Move IQ hodinky tento pohyb rozpoznajú a automaticky zaznamenajú výkony, tak ako aj pri behu, chôdzi či pri cyklistike.

Popri poriadnych výkonoch však vívomove HR monitoruje aj kvalitu odpočinku, o čom používateľa informuje cez aplikáciu. Batéria vo vnútri dokáže hodinky poháňať na jedno nabitie až 5 dní pri používaní funkcií smart hodiniek a až 2 týždne, ak zariadenie funguje ako bežné hodinky.

Hybridné smart hodinky vívomove HR v klasickom dizajnovom prevedení vám teda ukážu nielen presný čas, ale pri vašich fitnes aktivitách, v spojení s mobilným telefónom, dokážu sledovať vaše výkony a cez aplikáciu vás usmernia aj v tom, aby ste si dokázali nové ciele vytýčiť a zároveň aj zvládnuť.