Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fitbit uviedol štýlové inteligentné hodinky a detský fitness náramok

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Fitbit aktualizovala svoje portfólio nositeľných zariadení hneď o dva nové modely: Fitbit Versa – inteligentné hodinky, ktoré svojim dizajnom a funkciami chcú osloviť každého potenciálneho používateľa, a Fitbit Ace – jednoduchý fitness náramok pre deti, ktorý sleduje počet prejdených krokov a kvalitu spánku. Je vybavený viacerými možnosťami zobrazenia displeja a deti za ich aktivitu odmeňuje.

Nové inteligentné hodinky Fitbit Versa sú v podstate elegantnejšou a lacnejšou verziou minuloročného modelu Ionic. Používateľ v nich nájde všetky potrebné funkcie, ktoré od takéhoto nositeľného zariadenia očakáva, ako je monitorovanie fyzickej aktivity, frekvencie tepu srdca, kvality spánku a taktiež aj sledovanie aktivity počas plávania, čiže hodinky sú vodotesné. Jedinou technológiou, ktorá chýba je zabudovaný GPS modul, takže pre sledovanie polohy bude používateľ musieť pripojiť smartfón.

Fitbit Versa dokážu zobraziť základné upozornenia o hovoroch, textové správy a notifikácie, či udalosti v kalendári z prepojeného smartfónu. Do vnútorného úložiska hodiniek sa dajú nahrať nejaké tie obľúbené skladby, ak si používateľ chce nechať svoj telefón doma. Podporované sú aj bezkontaktné platby prostredníctvom NFC pripojenia.

Inteligentné hodinky Fitbit Versa.

Veľký priestor displeja využil výrobca pre zobrazenie cvikov, ktoré používateľa pekne navigujú počas tréningu a prispôsobia sa podľa jeho spätnej väzby. K dispozícii sú aj niektoré špeciálne funkcie pre ženy, vrátane sledovania menštruačného cyklu. Napriek množstvu funkcií by hodinky mali na jedno nabitie batérie vydržať viac ako štyri dni. Na výber bude z množstva rôznych štýlov a materiálov remienkov, vrátane tkaniny a gumy, zatiaľ čo samotné hodinky sa dodávajú v čiernom, ružovom alebo striebornom prevedení.

Univerzálnosť hodiniek Fitbit Versa potvrdzuje najmä ich cena, ktorú výrobca stanovil na 199,95 dolárov. Predbežné objednávky sú už dostupné, pričom doprava je naplánovaná na apríl.

Inteligentné hodinky Fitbit Versa.

Spoločnosť Fitbit tiež odhalila jednoduchý fitness náramok s názvom Fitbit Ace, ktorý vychádza z modelu Fitbit Alta HR a je zameraný na deti od 8 rokov. Náramok je odolný proti striekajúcej vode, takže by mal vydržať aj v sprche. Sleduje počet prejdených krokov, celkový čas strávený fyzickou aktivitou a kvalitu spánok. Deti motivuje zábavnými cieľmi a správami, pričom si displej náramku môžu prispôsobiť s jedným z desiatich hravých zobrazení času, dátumu, progresu atď. Náramok na jedno nabitie batérie vydrží približne päť dní.

Detský fitness náramok Fitbit Ace bude dostupný v modrej a fialovej farbe za cenu 99,95 dolárov. Dá sa už teraz objednať, pričom doprava je naplánovaná na máj.

Detský fitness náramok Fitbit Ace.