Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Športové hodinky, ktoré potešia hudobne naladených používateľov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Jedným z najobľúbenejších, aj rekreačných športov, sa nielen na Slovensku stalo behanie. Výrobcovia technológií sa preto tomuto trendu prispôsobujú. Vidieť to i na zariadení Garmin Forerunner 645 Music.

Inteligentné hodinky už na prvý pohľad zaujmú dizajnom a displejom, na ktorom si môže používateľ zvoliť ľubovoľný vizuál ciferníka. Pre beh je dôležitá aj hmotnosť zariadenia, ktorá tu neprevýši 43 gramov.

Z hardvérovej výbavy zaujme najmä pulzomer, ktorý prináša informácie o tepe. Pripojiť sa však dá aj ďalší externý pulzomer HRM Run pre hruď, či zariadenie Running Dynamics Pod. Takto potom celý systém zabezpečí zobrazenie dômyselnej analýzy metriky behu - Running Dynamics ako aj pokročilej metriky behu Advanced Running Dynamics. Tá prináša ďalšie merania ako je dĺžka kroku, rovnováha doby kontaktu so zemou či vertikálny pomer. Tieto merania podporila aj nová metrika z dielne Garmin LABs.

Už tradične sa otvára brána do ďalších funkcií zariadenia cez aplikáciu Garmin Connect, ktorá hodinky spája so smartfónom. ForeRunner 645 Music sa postará aj o fyziologické meranie pre monitorovanie efektivity tréningového plánu. Funkcia Trainning Status pomôže monitorovať zaťaženie počas tréningu a následne odporučí dobu zotavenia.

Športové hodinky Garmin Forerunner 645 Music.

Keďže má zariadenie v názve MUSIC, je zrejmé, že dokáže skladby ukladať a prehrávať. Vo vnútri hodiniek je miesto až pre 500 piesní, ktoré sa tam dostanú cez USB port z počítača a ktoré môže používateľ počúvať aj pri behu cez bezdrôtové Bluetooth slúchadlá.

Hodinky sa pýšia aj predinštalovanými profilmi pre monitorovanie ďalších športových aktivít ako je fitness, yoga, lyžovanie, bicyklovanie a dokonca aj plávanie, keďže sú vodotesné. V tomto smere pomáha technológia výrobcu známa ako Move IQ.

Zaujímavou výbavou je aj GPS a Glonas prijímač, ktoré sa postarajú o sledovanie zemepisnej polohy. Používateľ si tak dokáže napríklad mapovať trasu svojho behu a presnejšie počítať prejdené kilometre.

Technológií je teda v malom zariadení s dostatočnou výdržou viac ako dosť. A tak sa Garmin ForeRunner 645 Music stáva naozaj komplexným zariadením, ktoré využijú nielen bežci.