Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Náramok, ktorý neráta kroky, no odháňa komáre ako taká búrka

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nositeľné zariadenia v podobe rôznych náramkov sú skôr zamerané na meranie množstva fyzických aktivít nositeľa a jeho zdravia. Švajčiarsky vývojári však prišli so zaujímavým nápadom a vyvinuli náramok, ktorý pomáha odháňať dotieravé a nepríjemné komáre za pomoci elektromagnetických vĺn simulujúc blížiacu sa búrku. , Zatiaľ čo sme videli niekoľko zariadení, ktoré využívajú ultrazvuku na odvrátenie komárov, mnoho ľudí tvrdí, že takéto odstrašujúce systémy jednoducho nefungujú. má iný prístup a vyžaruje elektromagnetické vlny.

Nový náramok s názvom Nopixgo Mosquito Bite Protection Wristband (skrátene Nopixgo) vydáva slabé elektromagnetické vlny, ktoré podľa švajčiarskeho elektrotechnického inžiniera Kurta Stolla napodobňujú atmosférické elektrické výboje. Tie bývajú prirodzene vyprodukované s blížiacimi sa búrkami a komáre, ktoré zistia prítomnosť týchto vĺn s pomocou svojho senzorického orgánu, inštinktívne hľadajú úkryt pred potenciálne nebezpečným vetrom a dažďom, namiesto toho, aby si ďalej pochutnávali na ľuďoch.

Náramok Nopixgo Mosquito Bite Protection Wristband vydáva slabé elektromagnetické vlny, ktoré napodobňujú atmosférické elektrické výboje blížiacej sa búrky a odháňajú komáre.

Elektromagnetické vlny sa považujú za neškodné pre ľudí i zvieratá, keďže ide o jednu stotinu sily bežného signálu z mobilného telefónu. Signály, ktoré produkuje náramok Nopixgo by mali odháňať komáre do vzdialenosti 2 metre od nositeľa, čo by podľa jeho autora malo znížiť počet uhryznutí až o 50 percent. Možno sa ešte počas ďalšieho vývoja podarí túto úspešnosť zvýšiť.

Signály z náramku Nopixgo by mali odháňať komáre do vzdialenosti 2 metre od nositeľa a tým znížiť počet uhryznutí až o 50 percent.

Náramok je vyrobený z plastu, ktorý je vhodný na nosenie na pokožke a je odolný voči vode. Zabudovaná batéria by na jedno nabitie mala poskytnúť dostatok energie pre týždňovú prevádzku. Do plnej kapacity sa nabije prostredníctvom microUSB už zhruba za 1 hodinu. Náramok má tiež integrovanú LED diódu, ktorá začne blikať na červenou, keď sa batéria blíži k vybitiu.

Nositeľný „odháňač“ komárov Nopixgo Mosquito Bite Protection Wristband je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za 69 švajčiarskych frankov (okolo 60 EUR). Distribúcia je naplánovaná od októbra.

Zabudovaná batéria by na jedno nabitie mala poskytnúť dostatok energie pre týždňovú prevádzku.