Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lyra: Najmenší skladací nožík na svete reže s veľkou silou

Lyra: Najmenší skladací nožík na svete reže s veľkou silou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári zo spoločnosti Horizon Knives vytvorili kompaktný skladací nožík Lyra, ktorý je dostatočne malý, aby sa dal zavesiť aj na kľúčenku. No vďaka jeho šikovnému mechanizmu sa dá držať až štyrmi prstami, vďaka čomu s ním môže používateľ účinnejšie rezať.

Nožík Lyra je označovaný ako najmenší skladací nôž na svete. Je pomenovaný podľa súhvezdia, ktoré vytvára tvar kosoštvorca. V zloženom stave má nožík dĺžku len 5 centimetrov a jeho celková hmotnosť je iba 42,5 gramov. Vďaka šikovnému skladaciemu mechanizmu však po rozložení dosiahne celý nožík dĺžku až takmer 12 centimetrov.

Kompaktný skladací nožík Lyra.

To poskytne dostatočne veľký priestor preto, aby sa dal uchopiť až štyrmi prstami. Podľa výrobcu tak používateľ dokáže s nožíkom Lyra rezať s oveľa väčšou silou, ako je to možné s bežnými malými nožíkmi, ktoré sa dajú uchopiť za rukoväť len s jedným alebo dvomi prstami.

Samotná čepeľ je vyrobená z tvrdenej nožiarskej ocele D2 a má dĺžku 3 centimetre. Uzamykací bezpečnostný mechanizmus zaisťuje čepeľ po otvorení aj po zložení nožíka späť do prenosného tvaru. V rámci ergonomickej manipulácie je horná časť čepele navrhnutá do lopatkového tvaru. Nožík má malý otvor, takže sa dá ľahko navliecť na šnúrku na krk, pripevniť na kľúčenku alebo zavesiť na karabínu.

Kompaktný skladací nožík Lyra.

Nový kompaktný skladací nožík Lyra je dostupný v striebornej a čiernej farbe prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter. Dá sa získať za 79 dolárov, pričom jeho malaobchodná cena po skončení kampane bude 109 dolárov alebo viac. Výrobca očakáva, že distribúciu začne v septembri tohto roku. Samozrejme v prípade, že sa vyzbiera požadovaná suma a všetko pôjde podľa plánu.

Kompaktný skladací nožík Lyra.