Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Viacúčelová karabína GPCA s minimalistickými nástrojmi

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čo sa týka vonkajších aktivít, ľudia si obľúbili so sebou nosiť multifunkčné nástroje a karabíny, ktoré prídu vhod, ak sú vždy po ruke. Americká spoločnosť GPCA sa preto rozhodla tieto dve veci spojiť dokopy a výsledkom je karabína vybavená rôznymi nástrojmi, ktorá bola jednoducho pomenovaná ako GPCA Carabiner.

Táto viacúčelová karabína je k dispozícii na výber v prevedení z titánu, nehrdzavejúcej ocele alebo z hliníka. Slúži primárne ako klasická karabína, čiže ju možno použiť na zavesenie jednej veci k druhej prostredníctvom pružinovej blokovacej západky. No GPCA Carabiner má v talóne ešte niekoľko ďalších trikov.

Patria medzi ne vyklápacie krížové a ploché skrutkovače, vysúvací titánový rezaž s nastaviteľnou dĺžkou, otvor na zavesenie kľúčov, otvárač na fľaše, kĺbový výbežok z mosadze pre prípadnú sebaobranu a výrez, ktorý poslúži ako páčidlo. Okrem toho vrúbkovaný závitový prstenec pri pružinovej západke pomôže zabrániť jej náhodnému otvoreniu. To znamená, že pokiaľ je na západke viditeľný malý symbol visiaceho zámku, je zablokovaná.

Multifunkčná karabína GPCA Carabiner.

Cestujúcich poteší kompatibilita karabíny s TSA štandardom (Transport Security Administration) špeciálnych zámkov. Navyše nie je táto viacúčelová karabína príliš ťažká. Jej hmotnosť sa pohybuje od 68 gramov pre hliníkový model, až po 116 gramov pre model z nehrdzavejúcej ocele.

Multifunkčná karabína GPCA Carabiner sa dá získať prostredníctvom finančnej podpory start-up kampane na portáli Kickstarter vo výške 29 dolárov za hliníkovú verziu, 39 dolárov za verziu z nehrdzavejúcej ocele alebo 79 dolárov za verziu vyrobenú z titánu. Plánované maloobchodné ceny boli stanovené na 49,95 dolárov (hliník), 69,95 dolárov (oceľ), respektíve 119,95 dolárov (titán). Distribúcia prvých kusov by sa mala začať v novembri tohto roku.

Multifunkčná karabína GPCA Carabiner.

Multifunkčná karabína GPCA Carabiner.