Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

18 gramová kamera so stabilizáciou obrazu je menšia ako palec

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Insta360 je známa svojimi 360 stupňovými kamerami, ktoré sú vybavené technológiou stabilizácie obrazu FlowState. Tú sa vývojári rozhodli použiť aj v novej triede akčných kamier. Model Insta360 Go vyzerá ako flash disk, neváži takmer nič a dá sa pripnúť na oblečenie pomocou magnetov, aby zachytil stabilné zábery z vášho pohľadu.

Akčná mini kamera Insta360 Go je vybavená snímačom s rozlíšením 3 040 x 3 040 pixlov, šesť osovým gyroskopom a akcelerometrom. Snímač zachytáva oveľa širší priestor, ako je potrebný pre záber, zatiaľ čo gyroskop sleduje pohyb kamery pri snímaní a na základe týchto údajov vytvára z oveľa väčšieho obrázku snímku v rozlíšení 1080p. Výsledkom je, že používateľ môže behať, jazdiť na bicykli po hrboľatej ceste alebo pripevniť kameru na obojok svojho psa a napriek otrasom kamery sa zachytia plynulé stabilizované zábery.

Insta360 Go váži len 18,3 gramov a na dĺžku meria menej ako 50 milimetrov. Kamera je dostatočne odolná voči vode, aby vydržala ponorená niekoľko sekúnd a upevňuje sa magneticky na sponu na prívesku, ktorý môžete nosiť pod oblečením. Dá sa tiež pripevniť na malý otočný stojan alebo na plochý držiak.

Akčná nositeľná kamera Insta360 Go so stabilizáciou obrazu.

Nevýhodou akčnej kamery Go sú však krátke časové limity záznamu. Používateľ môže nakrúcať iba 15 alebo 30 sekúnd videa v reálnom čase alebo v spomalenom režime pri rýchlosti 100 snímok za sekundu. V takzvanom hyperlapse časozbernom režime sa doba nakrúcania predĺži na 30 minút, z ktorých sa vytvorí 5 minútové video a v prípade statických časozberných záberov za z 8 hodinového snímania vytvorí 9 sekundový videoklip. Ak si chcete zaznamenať napríklad adrenalínovú jazdu na bicykli, tak nezostáva nič iné, ako neustále stláčať tlačidlo nahrávania pre vytváranie ďalších videí, čo môže byť rušivé.

Akčná kamera Insta360 Go sa so smartfónom spája prostredníctvom nabíjacieho puzdra.

Kamera Go vytvára videá s pomerom strán 16 : 9 v rozlíšení 1080p pri rýchlosti 25 snímok za sekundu, alebo spomalené videá v rozlíšení 1 600 x 900 pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. Dajú sa tiež vytvárať štvorcové alebo vertikálne videá pre sociálne médiá. Všetky možnosti a nastavenia sa vyberajú v mobilnej aplikácii, pričom nabíjacie puzdro pre kameru slúži zároveň pre prenos údajov do aplikácie v smartfóne s operačným systémom iOS alebo Android. Aplikácia tiež pomáha s úpravou videí pomocou umelej inteligencie, ktorá vyberá to, čo si myslí, že sú najlepšie momenty vo vašich záberoch. K dispozícii sú automatizované prechody a ďalšie zaujímavé vizuálne efekty, spolu s možnosťou synchronizácie strihu videa do rytmu hudby.

Insta360 Go je zaujímavým novým typom akčnej kamery a napriek zvláštnym obmedzeniam dĺžky videa sa môže stať zábavným spôsobom ako zachytiť svoju dovolenku. Kamera sa pritom predáva za dostupnú cenu 199 dolárov.

Akčná nositeľná kamera Insta360 Go so stabilizáciou obrazu.