Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Apple Watch 5 získali režim stále zapnutého displeja a kompas

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Apple spolu s novými smartfónmi série iPhone 11 predstavila aj svoju najnovšiu a najvýkonnejšiu verziu inteligentných hodiniek Apple Watch Series 5. Tohtoročné aktualizácie sa týkajú najmä režimu stále zapnutého displeja a vstavaného kompasu. Na výber je z viacerých prevedení tela hodiniek a remienkov.

Režim stále zapnutého displeja (always-on display) v nových inteligentných hodinkách Apple Watch 5 znamená pre používateľov to, že už nemusia zdvíhať zápästie, aby skontrolovali čas alebo notifikácie. Pokiaľ však používateľ zápästie nezdvihne, je jas displeja stlmený, čo môže byť ideálne pre diskrétny pohľad na čas alebo na kontrolu údajov počas cvičenia, keď sa nedá zápästie zdvihnúť ako v normálnych situáciách.

Inteligentné hodinky Apple Watch Series 5.

Navyše spoločnosť Apple tvrdí, že sa jej podarilo pridať túto funkciu a zároveň zachovať rovnakú „celodennú“ výdrž batérie 18 hodín ako v predchádzajúcej verzii hodiniek, a to s pomocou optimalizácie interného spracovania a ciferníkov.

Novinkou v sérii 5 je vstavaný kompas, takže hodinky budú môcť používateľom povedať, na akú svetovú stranu smerujú, rovnako ako kde sa nachádzajú. Existujúca funkcia tiesňového volania sa stáva medzinárodnou záležitosťou a bude podporovaná v 150 krajinách.

Inteligentné hodinky Apple Watch Series 5.

Používateľ si môže teraz vybrať z viac prevedení tela hodiniek a remienkov, ako kedykoľvek predtým. Čo sa týka tela hodiniek, sú k dispozícii verzie z hliníka, nehrdzavejúcej ocele, keramiky a titánu. Do ponuky boli samozrejme pridané aj nové ciferníky, ako už býva zvykom pri predstavení novej generácie hodiniek Apple Watch.

Inteligentné hodinky Apple Watch Series 5 budú mať operačný systém watchOS 6. Dajú sa už teraz predbežne objednať za cenu začínajúcu sa od 399 dolárov. Začiatok distribúcie je naplánovaný na 20. septembra.

Inteligentné hodinky Apple Watch Series 5.