Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štýlové neformálne sako AIR je najpriedušnejšie na svete

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pri niektorých odevoch často platí, že bývajú vytvorené ako kompromis medzi pohodlím a štýlom. Potvrdia to najmä tí, ktorí zvyknú nosiť sako. To však nie je prípad nového neformálneho saka AIR od spoločnosti Gottlicha, ktoré je označované ako najpriedušnejšie na svete. Okrem toho sa môže pochváliť aj ďalšími pôsobivými vlastnosťami.

Neformálne sako AIR Blazer je vyrobené zo špeciálne navrhnutej a skonštruovanej formy modalu, prírodného celulózového materiálu, ktorý je hodvábne hladký na dotyk a je tiež priedušný. Vývojári zo spoločnosti Gottlich tieto modálne vlákna vtkali do textílie s mikro otvormi, aby sa ešte viac zvýšila priedušnosť saka, zatiaľ čo pridali pružný elastan.

Neformálne sako AIR Blazer.

Výsledkom je látka so vzhľadom luxusnej vlny, ale s väčšou priedušnosťou, ktorá je tiež odlná proti pokrčeniu a umožňuje voľný pohyb nositeľa v ľubovoľnom smere. Výrobca tvrdí, že okrem výnimočnej priedušnosti je neformálne sako AIR aj najľahším na svete. So svojou výhou 200 gramov je údajne až o 66 percent ľahšie ako jeho konkurenti a nositeľ má skôr pocit, ako keby mal na sebe oblečenú bavlnenú košeľu a nie ťažké sako.

Látka saka navyše obsahuje nanotechnológie pre odpudzovanie všetkých tekutín, vrátane vody, kávy, piva či vína, ktoré jednoducho po saku stečú. Ak by aj nejaký zvyšok tekutiny zostal, dá sa ľahko utrieť papierovou servítkou. Okrem toho látka obsahuje aj ióny striebra, ktoré zastavia množenie baktérií spôsobujúcich zápach. Sako tak zostane svieže a bez zápachu aj po celý deň nosenia.

Neformálne sako AIR Blazer.

Neformálne sako AIR je dodávané v štyroch štýlových farbách: Deep Ocean, Alpine Grey, Cloud a Sky. No získate pritom dve saká v jednom. Je to možné vďaka špeciálnemu jednoihlovému retiazkovému stehu, ktorý umožní 360 stupňovým otočným klopám, aby zakryli otočenú povahu saka. Z jednej strany je sako hladké bez vzoru a po jeho pretočení má kockovaný vzor. K reverzibilnému riešeniu prispieva aj použitie magnetov zašitých v látke, ktoré nahrádzajú gombíky. Vznikne tak nielen čistý a neprerušovaný povrch, ale sako sa tiež rýchlejšie a ľahšie rozopína ako s klasickými gombíkmi.

Inovatívne neformálne sako AIR Blazer je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 270 SGD (asi 180 EUR). K dispozícii je aj komplet s nohavicami za 364 SGD (približne 242 EUR). Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať niekedy v priebehu mája 2020.

Neformálne sako AIR Blazer.