Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentná obuv FootWare sleduje vaše zdravie po celý deň

Inteligentná obuv FootWare sleduje vaše zdravie po celý deň
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť TacSense sa zaoberá vývojom flexibilných hmatových senzorov pre snímanie rôznych vitálnych ukazovateľov a svoju technológiu najnovšie integrovala do topánok. Vďaka tomu si môže používateľ jednoducho merať a sledovať vitálne znaky počas každodennej chôdze.

Inteligentná obuv nesie názov FootWARE a je navrhnutá ako kompletné nositeľné riešenie, ktoré jednoduchým, nenápadným a bezpečným spôsobom dokáže dôkladne monitorovať a analyzovať fyziologické parametre ľudí a ich každodenné činnosti. Je to možné vďaka integrácii flexibilnej a mimoriadne citlivej senzorickej technológie FITS.

Flexibilné a ultra citlivé senzory FITS.

Topánky sú pritom schopné merať srdcový rytmus, rýchlosť dýchania, krvný tlak, emócie, úroveň stresu a pohybové vzorce, vrátane krokov, tepovej frekvencie a abnormálnych pohybov či detekcie zakopnutia a pádu. Údaje sú prenášané do sprievodnej aplikácie prostredníctvom bezdrôtového pripojenia Bluetooth.

Flexibilné a ultra citlivé senzory FITS.

Topánky FootWARE sú určené na ambulantné použitie v každodennom živote, v interiéri aj v exteriéri a spoločnosť TacSense očakáva, že budú napríklad schopné odhaliť ochorenie periférnych tepien, či sledovať diabetickú nohu alebo monitorovať chôdzu pre neurogénne poruchy u ľudí s Parkinsonovou chorobou, Alzheimerovou chorobou alebo Huntingtonovou chorobou. To by mohlo byť užitočné pre pacientov v rehabilitácii a vývojári tiež pracujú na analýze emócií osoby, čo by mohlo byť užitočné najmä pre s Downovým syndrómom alebo ADHD.

Inteligentné topánky FootWARE