Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

So systémom Usilock už vôbec nemusíte šnurovať topánky rukami

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Väčšina z nás šnuruje každý deň svoje topánky rukami, no stáva sa, že si šnúrky buď príliš silno utiahneme alebo opačne, slabo utiahnuté šnúrky sa nám samé rozviažu práve v tú najnevhodnejšiu dobu. Od každodenných starostí so šnurovaním vás však môže odbremeniť automatický systém šnurovania topánok Usilock.

Zručnosť šnurovania topánok získavame už od ranného detstva, no táto činnosť môže byť časom otravná a tak sa ju niektorí z nás snažia obísť napríklad aj tak, že si nazúvajú a vyzúvajú už zašnurované topánky. No určite to nie je ideálne riešenie. Vďaka šikovným vývojárom však existuje aj oveľa efektívnejší spôsob šnurovania.

Je ním nový systém automatického šnurovania s názvom Usilock. Skladá sa z dvoch zariadení, ktoré sa upevnia na každú topánku tak, aby prekryli celú plochu so šnúrkami. V mieste zaväzovania sa podľa inštrukcií zasunú šnúrky do zariadenia tak, aby bolo šnurovanie automatizované.

Systém automatického šnurovania topánok Usilock.

Samotné šnurovanie a fixácia nohy v topánke pomocou týchto zariadení je jednoduché. Stáčí už len zatlačiť pätou jednej nohy na horný mechanizmus zariadenia na druhej topánke. Pomocou niekoľkých kliknutí potom systém utiahne šnúrky na topánke. Uvoľnenie je tiež jednoduché, stačí zatlačiť na tlačidlo v strede a systém uzol uvoľní. Používateľ sa navyše nemusí niekde opierať alebo si sadnúť na to, aby zašnuroval topánky nohami. To môže prísť vhod aj pre starších ľudí alebo tehotné ženy. S Usilock pritom údajne nehrozí, žeby sa šnúrky samé rozviazali.

Systém automatického šnurovania topánok Usilock.

Systém automatického šnurovania topánok Usilock je navrhnutý pre všetky typy topánok so šnúrkami. Vývojári svoje zariadenie údajne testovali až 5 mesiacov na širokej škále obuvi a to v rôznych podmienkach: v zime, v teple, v prachu, v piesku či pri športovom zaťažení. K dispozícii bude vo viacerých farebných prevedeniach, aby si ho mohol používateľ zladiť so svojou obuvou.

Ak sa už nechcete zaoberať šnurovaním svojich topánok, môžete podporiť prebiehajúcu start-up kampaň na portáli Kickstarter, kde sa dá získať jeden pár šnurovacích zariadení Usilock za 39 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 60 dolárov. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane je naplánovaná na máj 2020. Samozrejme za predpokladu, že sa podarí vyzbierať dostatok financií na rozbehnutie výroby a že výrobca dodrží svoje sľuby.

Systém automatického šnurovania topánok Usilock.