Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hamilton aktualizuje svoje ikonické prvé digitálne hodinky

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 3. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vracajú sa jedny zo skutočne revolučných hodiniek 20-teho storočia, keďže spoločnosť Hamilton Watch vydáva aktualizovanú verziu svojej ikonickej značky Pulsar – prvých elektronických digitálnych náramkových hodiniek na svete. Nový model Hamilton PSR v sebe kombinuje vtedajší originálny štýl s moderným hybridným displejom.

Pred takmer 50-timi rokmi, 6. mája 1970, odhalila spoločnosť Hamilton Watch svoje hodinky Pulsar. Išlo o prvé hodinky s digitálnym LED displejom na svete, ktoré boli vyrobené výlučne z elektroniky. Netikali a čas sa nastavoval pomocou špeciálnej magnetickej lišty ukrytej v náramku. Aj preto sa rýchlo stali senzáciou. Prvý model Pulsar P1 bol vyrobený z 18 karátového zlata a predával sa za 2 100 dolárov (13 641 dolárov v prepočte na súčasnú hodnotu doláru).

Elektronické digitálne hodinky Hamilton PSR.

Náramkové digitálne hodinky Pulsar vo svojich rôznych iteráciách nosili také celebrity ako Jack Nicholson, Elton John, Elvis Presley či americký prezident Gerald Ford. Pred tým, ako začali rôzne technologické spoločnosti intenzívne znižovať cenu digitálnych hodiniek, spoločnosť Hamilton Watch dokázala za svoje modely Pulsar vytiahnuť z peňaženiek ročne až 150 miliónov dolárov.

Nové elektronické digitálne hodinky s názvom Hamilton PSR sú aktualizovanou verziou pôvodného modelu Pulsar. Majú rovnaké telo a kovový náramok. Čas zobrazujú v podstate na rovnakom LED displeji, hoci v jeho energeticky efektívnejšej OLED forme. Tento displej je však tentoraz aj zálohovaný LCD displejom, ktorý zobrazuje čas v podmienkach jasného denného svetla.

Elektronické digitálne hodinky Hamilton PSR.

Hodinky Hamilton PSR sú k dispozícii v dvoch modeloch. Jedným z nich je verzia vyrobená z nehrdzavejúcej ocele, zatiaľ čo druhá verzia je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele, ktorá je navyše potiahnutá PVD povlakom (technológia nanášania odparením z pevnej fázy) zo žltého zlata. Táto verzia bude vyrobená v obmedzenom počte 1 970 kusov, číslo, ktoré odkazuje na rok výroby vôbec prvých elektronických digitálnych hodiniek na svete.

Oba modely majú rozmery tela 40,8 x 34,7 mm, ktoré je odolné voči vode do tlaku 1 MPa, čiže do hĺbky 100 metrov. Oba modely sú dodávané so zodpovedajúcim kovovým náramkom. Model hodiniek Hamilton PSR z nehrdzavejúcej ocele sa začne predávať koncom roka za cenu 745 dolárov a kusovo limitovaný model z PVD povlakom zo žltého zlata bude stáť 995 dolárov.

Elektronické digitálne hodinky Hamilton PSR.