Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Aplikácia Mapy Google sa po troch rokoch vracia na Apple Watch

Aplikácia Mapy Google sa po troch rokoch vracia na Apple Watch
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Google plní svoj prísľub z augusta a vracia aplikáciu Mapy Google späť do inteligentných hodiniek Apple Watch po tom, čo ju odobrala v roku 2017. Aplikácia je už k dispozícii na stiahnutie prostredníctvom obchodu Apple App Store.

Medzi funkcie aplikácie Mapy Google pre hodinky Apple Watch, ktoré stoja za zmienku, patrí poskytovanie odhadov trasy a podrobných pokynov do a z vopred uložených miest priamo zo zápästia. Aplikácia Mapy Google bola pre hodinky Apple Watch prvýkrát k dispozícii v roku 2015, avšak od roku 2017, kedy ju spoločnosť Google odstránila bez uvedenia dôvodu, sa nedala stiahnuť.

Nová verzia však neumožňuje hľadať nové miesto priamo v aplikácii na hodinkách. V prípade spontánnych výletov na miesta, ktoré nie sú uložené v aplikácii je potrebné použitie telefónu na spustenie procesu navigácie po trase. Potom už sa dá pokračovať v navigácii na inteligentných hodinkách Apple Watch. Stále je to teda relatívne základná funkcia, no je príjemné ju mať k dispozícii, najmä pre tých, ktorí z nejakého dôvodu nechcú zostať pri Mapách Apple.

Aby ste si mohli novú aplikáciu nainštalovať na hodinky Apple Watch, je potrebné najskôr aktualizovať aplikáciu Mapy Google v iPhone na najnovšiu verziu 5.52. Aplikácia si vyžaduje operačný systém watchOS 5 alebo novší, čo vylučuje úplne pôvodné hodinky Apple Watch.

Populárna navigácia od spoločnosti Google sa tak vrátila späť k majiteľom hodiniek Apple Watch, no ďalšie aplikácie, ktoré záhadne opustili túto nositeľnú platformu spoločnosti Apple, ako napríklad oficiálne aplikácie pre Twitter a Amazon, sa stále nevrátili.

Ilustračné foto (Zdroj: Apple).