Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

FreeBuds Pro: Špičkové bezdrôtové slúchadlá s množstvom nových funkcií

FreeBuds Pro: Špičkové bezdrôtové slúchadlá s množstvom nových funkcií
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Huawei tiež uviedla svoje najnovšie bezdrôtové slúchadlá Huawei FreeBuds Pro. Ide o prvé slúchadlá s inteligentným dynamickým potlačením hluku na svete. Novinka sa zároveň zaraďuje na vrchol portfólia audio produktov značky Huawei.

FreeBuds Pro sa môžu pochváliť remeselným spracovaním, špičkovou kvalitou zvuku a mimoriadnym komfortom pri nosení. Jedinečná technológia aktívneho potlačenia hluku je v nich posunutá na novú úroveň.

Prispôsobené pre každé ucho

 

Huawei FreeBuds Pro zaujmú už na pohľad jedinečným dizajnom, ktorý sadne priamo do uší. V balení sa nachádzajú tri rôzne veľkosti silikónových štupľov do uší. Tie v kombinácii s funkciou detekcie doľahnutia, ktorá je k dispozícii v aplikácii Huawei AI Life, pomáhajú nájsť správnu polohu v uchu. Za týmto účelom Huawei zhromaždil a analyzoval údaje zvukovodu od viac ako tisícky reálnych používateľov z celého sveta.

Už samotný dizajn nových slúchadiel minimalizuje vonkajší hluk. Konštrukcia odolná proti vetru eliminuje otvory, ktorými by mohol zvuk preniknúť dovnútra ucha. To znamená, že odhlučnenie funguje aj v situáciách, kedy vnímame dynamický hluk - napríklad pri chôdzi, behu alebo bicyklovaní. Prostredníctvom multifunkčného a zároveň minimalistického štvorcového ovládača môžete povoliť aktívne potlačenie hluku, upraviť hlasitosť, odpovedať na hovory, stlačiť tlačidlo prehrávať a prepínať medzi skladbami.

Gestá sú vysoko intuitívne - stačí po ovládači prejsť prstom alebo zovrieť konkrétnu oblasť. Slúchadlá vďaka tomu dokážu presne zistiť prevádzkové návyky používateľov a minimalizovať falošné dotyky.

Prvá inteligentná redukcia hluku na svete

 

Vynikajúcu zvukovou kvalitou boli známy už predošlý model FreeBuds 3. Vlajková loď medzi slúchadlami Huawei posúva čistotu reprodukcie zvuku ešte vyššie. Zvukoví inžinieri do novinky zakomponovali dynamické odpruženie, ktoré sa nachádza medzi reproduktorom a dynamickým ovládačom. Toto riešenie redukuje vibrácie a stabilizuje akustický systém celého slúchadla, čo má za následok ostrý a čistý zvuk bez skreslenia.

Huawei FreeBuds Pro sú prvé slúchadlá typu TWS (True Wireless - úplne bezdrôtové) na svete, ktoré sú vybavené inteligentným dynamickým potlačením hluku.

Hlavným vylepšením oproti predchodcovi je zvýšenie úrovne hlasitosti, pri ktorej dokážu slúchadlá potlačiť okolitý hluk, až na 40 dB. Navyše vďaka duálnym mikrofónom slúchadlá rýchlo identifikujú okolité prostredie a automaticky prepínajú medzi tromi režimami potlačenia hluku: ultra, príjemný a všeobecný režim.

FreeBuds Pro inteligentne snímajú zvuky prostredia, či sa nachádzate doma, na prechádzke alebo na rušnej vlakovej stanici, a prispôsobujú im režim potlačenia hluku. Túto funkciu zapnete alebo vypnete zovretím štvorcového ovládača.

Lepšie spojenie, menej prerušení

 

Každé slúchadlá sú vybavené dvoma anténami Bluetooth, ktoré ponúkajú 360 ° pokrytie signálom Bluetooth , čo je zárukou stabilnejšieho pripojenia.

Novinka prináša tiež celú škálu ďalších inteligentných funkcií. Módy Awareness a Voice využívajú dva mikrofóny, vďaka ktorým počujete okolitý svet vtedy, keď je to potrebné - napríklad pri prechode cez cestu alebo pri konverzácii.

Slúchadlá tiež ponúkajú možnosť pohodlne sa spárovať s dvoma zariadeniami naraz. Umožňuje bez problémov prepínať pripojenie medzi smartfónom, tabletom či počítačom.

Cena a dostupnosť

 

Huawei FreeBuds Pro budú na Slovensku v predaji od októbra u maloobchodných predajcov za odporúčanú cenu 199 eur.

(Zdroj: Tlačová správa Huawei)