Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bose pridáva až tri nové modely slnečných audio okuliarov

Bose pridáva až tri nové modely slnečných audio okuliarov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Známy výrobca audio techniky, spoločnosť Bose, už na konci roku 2018 uviedla nový produkt v podobe páru slnečných okuliarov, ktoré boli vybavené malými reproduktormi a mikrofónom. Teraz sa ku sérii Frames pripojili ďalšie tri nové modely.

Rovnako ako predtým, tri nové prírastky do série audio okuliarov Bose Frames sú v prvom rade štýlové slnečné okuliare a v druhom rade poskytujú aj zábavu či informácie. Okuliare majú polarizované sklá a blokujú až 99 percent UV lúčov. K tomu navyše sľubujú aj „funkcionalitu prémiových slúchadiel“.

Športový model s názvom Tempo Frames by sa dal označiť za vlajkovú loď z predstavenej trojice. Tieto okuliare sú údajne odolné, pružné a ľahké, pričom sú určené pre športové typy používateľov. Sú teda navrhnuté tak, aby sa zmestili pod väčšinu ochranných prílb, sú odolné voči potu, poveternostným vplyvom, poškriabaniu a rozbitiu, majú vlastné pružinové pánty, konce z termoplastického elastoméru pre stabilné pohodlie.

Slnečné audio okuliare Bose Tempo Frames.

Okuliare sa dodávajú s tromi rôzne tvarovanými nosovými podložkami, ktoré ich udržia na mieste bez ohľadu na to, akej činnosti sa venujete. Štandardné polykarbonátové sklá majú priepustnosť viditeľného svetla 12 percent. K dispozícii sú však aj ďalšie možnosti skiel a to pre veľmi nízku, nízku a strednú úroveň svetla.

V každom ramene sa nachádza 22 milimetrový širokopásmový reproduktor, ktorý zaistí čo najvyššiu vernosť reprodukcie z výstupu a zvuk by mal byť dostatočne hlasný na to, aby ho používateľ bez problémov počul aj počas jazdy na bicykli rýchlosťou až 40 km / h. Integrovaná batéria, ktorá sa nabíja prostredníctvom USB-C, má výdrž až osem hodín na jedno nabitie.

Ďalšie dva modely slnečných audio okuliarov sú určené na každodenné nosenie. Líšia sa od seba len tvarom svojho rámu. Modely Tenor Frames a Soprano Frames získali 16 mm reproduktory v ramenách, ktoré údajne poskytujú lepšiu basovú odozvu ako predchádzajúce modely okuliarov a sľubujú aj citlivejšiu a detailnejšiu reprodukciu zvuku. Výdrž batérie na jedno nabitie je v ich prípade približne 5,5 hodiny.

Slnečné audio okuliare Bose Soprano Frames.

Všetky nové modely sa bezdrôtovo pripájajú k zdroju hudby, ako je napríklad smartfón, cez najnovšiu technológiu Bluetooth 5.1. Audio okuliare sú vybavené mikrofónom s dvojitým lúčovým zachytávaním zvuku pre lepšie snímanie hlasu, zatiaľ čo spracovanie signálu zlepšuje hlasovú komunikáciu a rozhovory s digitálnym asistentom. Aby boli hovory čo najčistejšie, je zabezpečená redukcia okolitého hluku.

Na okuliaroch sa dá dotykom aktivovať prehrávanie skladieb, regulácia hlasitosti a prijímanie hovorov. Optimalizovaný ekvalizér zistí, že sa zvuk nebude skresľovať pri vyššej hlasitosti a nestratia sa nízke frekvencie pri stíšenej hlasitosti.

Nové slnečné audio okuliare Bose Tempo, Tenor a Soprano Frames sú už v predaji za jednotnú cenu 249,95 dolárov za vybraný model.

Slnečné audio okuliare Bose Tenor Frames.