Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Komunikátor Milo vás udrží v kontakte počas akčných dobrodružstiev

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 10. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci si môže človek so svojimi priateľmi zobrať vysielačky na rôzne akcie v prírode, nie je to ideálne zariadenie na prirodzené rozhovory. Treba stláčať tlačidlo a hovoriť môže len jedna osoba. Nový nositeľný komunikátor Milo je navrhnutý tak, aby lepšie pomáhal ľuďom milujúcim dobrodružstvo zostať v kontakte.

Takzvaný akčný komunikátor Milo uľahčuje rozhovory medzi priateľmi, keď sú vonku na svahoch, surfujú na vlnách alebo chodia po horách. A to bez toho, aby ste museli byť pripojení k smartfónu. Zariadenie funguje bez Wi-Fi signálu alebo mobilnej siete a dá sa dokonca používať bez použitia rúk.

Akčný komunikátor Milo.

Zariadenie Milo je postavené na proprietárnom protokole bezdrôtovej siete s názvom MiloNet, ktorý pracuje v pásmach sub-gigahertz a 2,4 GHz ISM a údajne umožňuje skupinovú hlasovú komunikáciu cez dynamickú sieť pre tento účel. Dosah medzi dvoma zariadeniami je viac ako 600 metrov, ale ak sa vaša skupina roztiahne, sieť sa môže rozšíriť na viac ako 1,6 kilometra.

Vytvorenie skupinovej siete je jednoduché. Stačí priblížiť zariadenia Milo k sebe, stlačiť tlačidlo a počkať si na potvrdzovací zvuk. Po vytvorení siete sú skupinové konverzácie šifrované, aby sa zabezpečilo, že nikto mimo skupiny nebude môcť komunikáciu odpočúvať. Skupina bude tiež upozornená, ak sa niekto zo siete odpojí alebo sa znova do nej pripojí.

Akčný komunikátor Milo.

Samotné zariadenie je 64 milimetrov široké a 20 milimetrov hrubé, pričom váži len 72 gramov. Môže sa pripnúť na vrecko bundy, popruh na batoh či na opasok. Pomocou magnetického zámku sa dá tiež osadiť na riadidlá bicykla alebo na ochrannú prilbu. Je navrhnuté pre akčné športy a je teda odolné v rámci kategórie IP67. To znamená, že sa dá ponoriť do vody do metrovej hĺbky po dobu 30 minút a prežije pád z výšky 2 metrov.

Akčný komunikátor dostal do výbavy šesť výkonných mikrofónov a integrovaná technológia spracovania zvuku pomáha zaistiť kvalitu komunikácie v prirodzenej hlasitosti konverzácie. Technológia dokonca potláča nárazy vetra a iného okolitého hluku. Zvukový výstup je cez vlastný reproduktor a zosilňovač, aj keď pre dosiahnutie lepšej čistoty zvuku sa dá komunikátor spárovať s Bluetooth zariadeniami, ako sú napríklad slúchadlá.

Akčný komunikátor Milo.

Komunikátor je poháňaný štvorjadrovým procesorom Arm Cortex-A53 a integrovaná batéria má výdrž medzi nabíjaniami až jeden celý deň. A hoci je k dispozícii sprievodná mobilná aplikácia, ktorá ponúka výukové programy a ďalšie možnosti konfigurácie, jednotky Milo ju nevyžadujú.

Vývojári ponúkajú svoj akčný komunikátor prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter. Jedna jednotka vyjde na 169 dolárov, dve jednotky 319 dolárov, tri po 449 dolárov a za štyri pýtajú 549 dolárov. Ak sa podarí všetko podľa plánov, distribúcia prvých kusov by sa mala začať niekedy v decembri.

Akčný komunikátor Milo.