Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Citizen odhaľuje svoje prvé plne digitálne inteligentné hodinky

Citizen odhaľuje svoje prvé plne digitálne inteligentné hodinky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca klasických hodiniek Citizen sa rozhodol o niečo viac zamerať na moderné technológie. Model CZ Smart nepatrí síce medzi prvé inteligentné hodinky spoločnosti Citizen, no sú jej prvými, ktoré majú plne digitálny displej a do tradičného dizajnu vnášajú známe funkcie a aplikácie.

Na prvý pohľad vyzerajú nové inteligentné hodinky CZ Smart veľmi podobne, ako bežné pánske modely hodiniek značky Citizen, s pevným rámom, čiernym horným krúžkom z eloxovaného hliníka a s tlačidlami a číselníkmi na bočnej strane. Prvýkrát však hodinky nemajú statickú analógovú tvár, ale získali 1,28-palcový dotykový AMOLED displej. Nová plne digitálna tvár sa dá prispôsobiť tak, aby zobrazovala niekoľko rôznych ciferníkov, pričom všetky obsahujú dizajnové detaily značky Citizen.

Ako každé inteligentné hodinky, aj CZ Smart zvládnu oveľa viac, ako len zobraziť aktuálny čas. Do vienka dostali operačný systém Google Wear OS, ktorý umožňuje spúšťanie a zobrazovanie všetkých bežných aplikácií, ako sú budíky, kalendáre, kontakty, stopky a časovač. Integrovaný reproduktor a mikrofón umožnia používateľovi odpovedať na telefónne hovory, dostávať upozornenia na textové správy a e-maily či pokladať rôzne otázky digitálnemu Asistentovi Google.

Inteligentné hodinky Citizen CZ Smart.

Inteligentné hodinky CZ Smart sa môžu pripojiť k smartfónom alebo k slúchadlám prostredníctvom technológií Bluetoot alebo Wi-Fi. Disponujú GPS modulom pre navigáciu a NFC technológiou pre vykonávanie bezkontaktných platieb cez službu Google Pay. Používateľ môže využiť senzor pre monitorovanie srdcového tepu, akcelerometer a gyroskop, ktoré všetky spolupracujú s aplikáciou Google Fit a ďalšími aplikáciami na sledovanie prejdených korkov, kvality spánky, fyzickej aktivity a tréningov.

Výrobca udáva, že výdrž batérie na jedno nabitie je viac ako 24 hodín. Batéria sa pritom dá nabiť do 80 percentnej kapacity len za 40 minút nabíjania. Hodinky sú odolné voči vode do hĺbky 30 metrov a sú kompatibilné so zariadeniami s operačným systémom Android alebo iOS.

Nové inteligentné hodinky Citizen CZ Smart sa dajú predbežne objednať za 395 dolárov. Distribúcia by sa mala rozbehnúť do 14. decembra.