Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prémiové herné slúchadlá VZR sľubujú lepšie vnímanie priestoru

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 2. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nový výrobca zvukových zariadení, ktorý je zložený z akustických inžinierov a dizajnérov z videoherného a zvukového priemyslu, ohlásil svoj prvý produkt. Sú ním herné slúchadlá VZR Model One, ktoré sú vybavené patentovanou technológiou pre poskytovanie presného a realistického zvuku s priestorovým vnímaním.

Spoločnosť VZR založili v roku 2014 ľudia, ktorí v minulosti pracovali pre firmy, ako THX, SRS Labs, Samsung Design Lab, THQ a Apple. Jej prvý produkt, audiofilské herné slúchadlá Model One, je zameraný na uspokojenie audio požiadaviek hráčov, milovníkov hudby a kreatívnych profesionálov. Pri niekoľkoročnom vývoji boli využité znalosti odborníkov, ako je zvukový dizajnér Ed Lima, hudobník a producent Anthony Ray (Sir Mix-a-Lot) a ďalších.

V uzavretých slúchadlách sa nachádzajú vlastné 40-milimetrové dynamické meniče s frekvenčnou odozvou 10 Hz až 30 kHz, s citlivosťou 100 dB a impedanciou 32 ohmov. K dispozícii síce nie je technológia potláčania okolitých ruchov, no vankúše okolo uší, ktoré sú vyrobené z pamäťovej peny, by mali zaistiť bezpečné uchytenie, ktoré pomôže pasívne ochrániť používateľa pred hlukom z okolitého sveta.

Prémiové herné slúchadlá VZR Model One.

Komerčný debut v nových slúchadlách zaznamenala patentovaná technológia s názvom CrossWave, ktorá je výrobcom označovaná ako „technológia pasívneho akustického objektívu pre selektívne a strategické pretváranie zvukových vĺn tak, aby napodobňovali spôsob, akým by človek vnímal zvuk v reálnom živote bez slúchadiel. To má za následok zlepšenie separácie, otvorenosti a presného 3D priestorového vnímanie, a to všetko bez digitálnych zmien zdroja zvuku“.

Používatelia tak údajne získajú zážitok z presnejšieho vnímania pozície zvuku, čo zvýši potenciál pre zlepšenie priestorového povedomia s vylepšenými detailmi. Spoločnosť tvrdí, že počas interného testovania v prostredí virtuálne reality sa zistilo, že slúchadlá umožňujú používateľom lokalizovať zvuky v priestore rýchlejšie ako pri použití iných herných alebo audiofilských slúchadiel. To samozrejme môže byť dôležitým faktorom pri dosahovaní výhry nad oponentom.

Prémiové herné slúchadlá VZR Model One.

Pre udržanie nízkej latencie a zaistenie „maximálnej kompatibility pripojenia“, sa spoločnosť VZR rozhodla využiť štandardné káblové pripojenie s 3,5 milimetrovým konektorom. K dispozícii je odnímateľný mikrofón s potláčaním okolitého hluku, ktorý uľahčuje komunikáciu v hre. Audio kábel podporuje aj druhý mikrofón, ktorý sa automaticky zapne, ak je rameno s pôvodným mikrofónom odstránené.

Prémiové herné slúchadlá VZR Model One budú k dispozícii v druhom kvartáli tohto roka za cenu 349 dolárov.

Prémiové herné slúchadlá VZR Model One.