Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentný prsteň je navrhnutý pre pohodlné diaľkové ovládanie aplikácií

Inteligentný prsteň je navrhnutý pre pohodlné diaľkové ovládanie aplikácií
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 3. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V dôsledku pandémie ochorenia Covid-19 uviazlo množstvo ľudí pri svojich počítačoch a na komunikáciu využívajú služby ako je Zoom či Skype. Nový inteligentný prsteň Wave for Work je tak navrhnutý najmä na to, aby používateľom uvoľnil ruky počas diaľkovej komunikácie.

Nositeľné zariadenie Wave for Work, ktorý navrhol islandská startup spoločnosť Genki Instruments, je založený na rovnakej technológii ako existujúci inteligentný prsteň Wave z dielne toho istého výrobcu. Toto bezdrôtové zariadenie spárované s počítačom, ktoré vyšlo v roku 2018, umožňuje priaznivcom vytvárania hudby „formovať zvuk“ a ovládať efekty pomocou gest ruky.

Inteligentný prsteň Wave for Work.

Funkcie nového inteligentného prsteňa Wave for Work fungujú rovnakým spôsobom, no sú zamerané skôr na ovládanie aplikácií, ako sú Zoom, Skype, PowerPoint, Microsoft Teams a Keynote. To znamená, že sa stále dá použiť aj na úlohy spojené s hudbou, ako je spustenie a pozastavenie prehrávania, preskakovanie skladieb a úprava hlasitosti v aplikáciách, ako je napríklad Spotify.

Prsteň nosený na ukazováku v skutočnosti funguje dvoma spôsobmi. V prvom rade rozpozná gesto posúvania rukou, ktoré môže používateľ priradiť k funkcii podľa vlastného výberu. Má tiež tri fyzické tlačidlá, ktoré sa dajú ľahko stlačiť palcom. Každému z nich možno rovnako priradiť funkciu, ktorá sa zobrazí na jednoduchom displeji v hornej časti prsteňa.

Inteligentný prsteň Wave for Work.

Spoločnosť Genki Instruments navrhuje, aby sa prsteň Wave for Work dal okrem iného použiť na stlmenie mikrofónu alebo správu kamier počas videokonferencií; či na spustenie a zastavenie prezentácií alebo na spustenie rôznych programov. A to všetko počas toho, kým sa používateľ pohybuje po miestnosti.

Prsteň je kompatibilný s operačnými systémami Windows 10 a macOS. Dokáže pritom komunikovať s počítačom zo vzdialenosti až 10-tich metrov. Plne nabitá batéria pritom poskytne dostatok energie pre viac ako osem hodín používania.

Inteligentný prsteň Wave for Work je už k dispozícii za cenu 99 dolárov.

Inteligentný prsteň Wave for Work.