Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najnovšie inteligentné hodinky Casio G-Shock používajú Wear OS

Najnovšie inteligentné hodinky Casio G-Shock používajú Wear OS
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Platforma Wear OS od spoločnosti Google by určite mohlo využívať viac súčasných inteligentných hodiniek. Najnovšie sa pridala spoločnosť Casio, ktorej nový model G-Shock GSW-H1000 sú prvé inteligentné hodinky G-Shock tejto značky, ktoré majú na palube systém Wear OS.

Nové inteligentné hodinky GSW-H1000 majú stále všetku robustnosť, ktorá sa od hodiniek Casio G-Shock dá očakávať. Sú odolné proti nárazom či pádom a sú vode odolné až do hĺbky 200 metrov. Hodinky zvládnu aj extrémnejšie aktivity, ako je snowboarding a surfovanie, ako aj bežné behanie, bicyklovanie a sledovanie rôznych ďalších fyzických aktivít.

Povrchová úprava z karbidu titánu na zadnej strane tela hodiniek je navrhnutá tak, aby odolávala poškriabaniu a poškodeniu, no nosenie je samozrejme navrhnuté tak, aby bolo pohodlné, s mäkkým polyuretánovým remienkom, ktorý má byť flexibilný i odolný.

Aj toto sú inteligentné hodinky nabité rôznymi senzormi. Dokážu sledovať polohu nositeľa pomocou GPS modulu a koľko krokov denne prejde, no obsahujú aj snímač srdcového tepu, kompas a snímač nadmorskej výšky a tlaku vzduchu. Celkovo je zahrnutých až 15 aktivít a 24 možností tréningu v interiéri.

Inteligentné hodinky Casio G-Shock GSW-H1000.

Displej má dva režimy, ktoré prepínajú medzi čiernobielymi a farebnými prevedeniami, takže v prípade potreby môže používateľ šetriť batériu. V závislosti od toho, aké režimy zobrazenia sa používajú a aké senzory sú aktivované, môže byť výdrž batérie na jedno nabitie údajne medzi jeden a pol dňom až jedným mesiacom. Displej tiež obsahuje prispôsobiteľné trojstupňové rozloženie, takže si používateľ môže vybrať, ktoré informácie sa mu ako prvé zobrazia.

Keďže ide o nositeľné zariadenie s operačným systémom Wear OS od spoločnosti Google, nechýba samozrejme integrácia s digitálnym hlasovým asistentom Asistent Google, ktorý sa dá použiť na zobrazenie upozornení či na kontrolu médií z prepojeného smartfónu s operačným systémom Android aj iOS.

Nové inteligentné hodinky Casio G-Shock GSW-H1000 sa začnú predávať od polovice mája za maloobchodnú cenu okolo 700 dolárov. Farebné možnosti zahŕňajú čiernu farbu so sivým zvýraznením, čiernu farbu s modrým zvýraznením a čiernu farbu s červeným zvýraznením a červeným remienkom.

Inteligentné hodinky Casio G-Shock GSW-H1000.