Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sony dáva do bezdrôtových slúchadiel najlepšie potláčanie hluku

Sony dáva do bezdrôtových slúchadiel najlepšie potláčanie hluku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 6. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Sony predstavila úplne bezdrôtové slúchadlá do uší WF-1000XM4 s vylepšenou technológiou potláčania okolitých ruchov, ktoré majú úplne nový dizajn, vďaka ktorému sú menšie a ľahšie ako predchádzajúci model slúchadiel WF-1000XM3 z roku 2019.

Schopnosť potláčania hluku v nových slúchadlách XM4 zabezpečujú dva mikrofóny na snímanie ruchov pre každé slúchadlo. Jeden mikrofón pritom smeruje dopredu a druhý zasa dozadu. Tieto mikrofóny zachytávajú hluk z okolia, ktorý je analyzovaný novým integrovaným procesorom V1 špeciálne vyvinutým spoločnosťou Sony. Jednotka 6 mm meniča so zväčšeným objemom magnetu a membránou s vysokou poddajnosťou potom generuje signál potlačenia k nižším frekvenciám. Toto všetko Sony označuje ako poskytovanie najvyššej úrovne potlačenia hluku v odvetví.

Spoločnosť si od relatívne malých meničov sľubuje veľký dynamický zvuk a tvrdí, že procesor pomáha aj so stabilitou pripojenia Bluetooth 5.2, zatiaľ čo pripojenie s nízkou latenciou by malo byť dosť dobré na zabezpečenie dobrej synchronizácie zvuku s akýmkoľvek vizuálom bežiacim na zdrojovom zariadení.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Sony WF-1000XM4.

Slúchadlá spolupracujú s funkciou Google Fast Pair a Microsoft Swift Pair pre bezproblémové pripojenie k zariadeniam s Androidom a Windows 10, podporujú zvukové kodeky SBC a AAC, profil pritom Bluetooth podporuje kodek Sony LDAC, ktorý umožňuje streamovanie zvuku vo vysokom rozlíšení. Zabudovaný modul na vylepšenie zvuku pomocou umelej inteligencie dokáže vylepšiť komprimovanú digitálnu hudbu v reálnom čase pre „bohatší a plnší zážitok z počúvania“.

Funkcia Speak-to-Chat využíva štyri mikrofóny a senzory v kombinácii so spracovaním zvukového signálu na automatické pozastavenie prehrávania a umožní prienik okolitých zvukov hneď, ako používateľ začne konverzáciu s niekým. Po skončení konverzácie sa opäť aktivuje potlačenie ruchov a prehrávanie hudby.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Sony WF-1000XM4.

Technológia Adaptive Sound Control upraví zvukový profil na základe polohy a aktivity nositeľa. Bude teda inak reagovať počas prechádzky parkom a napríklad vo verejnej doprave. Hlasitosť prehrávania sa dá znížiť a zvuky z vonkajšieho sveta môžu byť povolené jednoduchým položením prsta na ľavé slúchadlo, čo môže byť užitočné napríklad prechode cez rušnú ulicu. Ostatné dotykové ovládače môžu aktivovať potlačenie hluku, ovládať prehrávanie a prijímať hovory.

Ak sú používatelia vonku, špeciálny režim automaticky potlačí nárazy vetra a mikrofóny boli kalibrované tak, aby zachytili len hlas používateľa počas hovorov. A to aj v hlučnom prostredí, zatiaľ čo technológia potlačenia hluku pomáha používateľovi zreteľne počuť osobu na druhom konci hovoru.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Sony WF-1000XM4.

Slúchadlá WF-1000XM4 s hmotnosťou len 41 gramov sú o 10 percent menšie ako predchádzajúca generácia a veľkosť nabíjacieho puzdra sa tiež zmenšila o 40 percent. Spoločnosť Sony tvrdí, že slúchadlá vydržia až na osem hodín prehrávania na jedno nabitie, ďalších 16 hodín je k dispozícii na cestách prostredníctvom nabíjacieho puzdra, ktoré podporuje rýchle nabíjanie, ako aj bezdrôtové nabíjanie Qi.

K dispozícii je podpora pre Asistenta Google a Alexa pre interakciu bez použitia rúk. Ak je spárovaný smartfón, poslucháči môžu využiť pohlcujúci zvukový zážitok Sony 360 Reality Audio. Odolnosť voči vode IPX4 znamená, že slúchadlá by mali prežiť počas lejaku alebo cvičenia v posilňovni.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Sony WF-1000XM4 sú už teraz k dispozícii v čiernej alebo bielej farbe za odporúčanú maloobchodnú cenu 279,99 dolárov.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Sony WF-1000XM4.