Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

AR okuliare TLC NXTWEAR G premietnu pred vás až 3,55 m obraz

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť TLC predstavila nové inteligentné okuliare s názvom NXTWEAR G, ktoré sú napájané zo smartfónu, tabletu alebo notebooku. Fungujú pritom ako externá obrazovka pre dané zariadenie a dokážu tak pred oči používateľa premietať virtuálny obraz s uhlopriečkou až 140 palcov (3,55 metra).

Pretože väčšina spracovania je ponechaná na externé zariadenie, samotné AR okuliare TLC NXTWEAR G sú pomerne ľahké, nepotrebujú batériu alebo väčšie množstvo elektroniky. Sú vybavené dvoma obrazovými panelmi s technológiou Micro OLED s rozlíšením 1080p, ktoré dokážu zachytiť čokoľvek, čo je na pripojenom mobilnom zariadení, a zobraziť to na obrazovke v rozšírenej realite (Augmented reality - AR).

Toto riešenie má potenciál veľmi dobre fungovať napríklad pri streamovaní videí alebo hraní hier, no spoločnosť TCL svoje AR okuliare presadzuje aj ako produktívne zariadenie. Používateľ si s ním môže prezerať e-maily, dokumenty a prezentácie. Môže si sadnúť v kaviarni a pre prácu nevyhnutne nepotrebuje notebook, ak má so sebou smartfón a okuliare NXTWEAR G.

AR okuliare TCL NXTWEAR G.

Ďalším potenciálne zaujímavým prípadom použitia je dochádzanie alebo cestovanie, kde je obmedzený priestor. Namiesto toho, aby sa používateľ pozeral na malú obrazovku smartfónu alebo sa pokúšal na sedadle otvárať notebook, inteligentné okuliare mu umožnia zobraziť čokoľvek chce na obrovskom displeji, ktorý nikto iný v okolí neuvidí.

Virtuálny displej má obnovovaciu frekvenciu 60 Hz a pomer strán 16: 9. V prípade potreby sa dá zmeniť veľkosť obrazovky a jej zakrivenie, čo môže poskytnúť ešte viac pohlcujúci pocit pri sledovaní filmov alebo hraní hier. Všetko, čo je potrebné na ich použitie, je zariadenie s výstupom USB-C DisplayPort, ktorý je súčasťou najnovších modelov MacBookov, iPadov Pro a vybraných Android smartfónov, vrátane Samsung Galaxy S21.

AR okuliare TCL NXTWEAR G.

Samotné AR okuliare vážia 100 gramov a sú dodávané s káblom USB-C, tromi vankúšikmi na nos, ochranným puzdrom na prenášanie, rámom na šošovky na použitie s korekčnými šošovkami a čistiacou handričkou, aby bol obraz vždy čo najostrejší. V rámoch sú zabudované stereofónne reproduktory, aj keď sama spoločnosť TLC odporúča namiesto nich použiť slúchadlá.

Nové AR okuliare TCL NXTWEAR G budú najskôr dostupné v Austrálii od júla a neskôr by sa mali dostať aj na trhy v Európe a neskôr v USA. Cena zatiaľ nebola zverejnená, aj keď v tomto prípade bude určite hrať úlohu, či aj potom budú tieto okuliare také atraktívne pre spotrebiteľov.

AR okuliare TCL NXTWEAR G.