Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Slnečné LCD okuliare sa dotykom stanú okuliarmi na čítanie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zatiaľ čo mnoho ľudí má bifokálne okuliare na každý deň, ich slnečné okuliare majú tendenciu byť jednoúčelové. To chcú zmeniť nové slnečné okuliare s názvom 32°N, ktoré umožňujú používateľom prepnúť do režimu „okuliarov na čítanie“ jednoduchým prejdením prstom po povrchu rámu.

Okuliare 32ºN vyvinuté izraelským startupom Deep Optics štandardne fungujú ako bežné slnečné okuliare blokujúce UV žiarenie a modré svetlo. Ďalekozrakí nositelia jasne vidia predmety, ktoré sú ďaleko, rovnako ako by to bolo pri bežných slnečných okuliaroch.

Ak si však používatelia želajú pozrieť na niečo, čo je k nim blízko, napríklad displej smartfónu, menu reštaurácie alebo knižku, stačí ak posunú špičku ukazováka dopredu po jednom ramene okuliarov citlivom na dotyk. Týmto sa zvyšuje zväčšovacia sila priehľadnej časti každého skla pokrytého tekutými kryštálmi, čo umožňuje okuliarom 32°N dočasne fungovať ako okuliare na čítanie. Opätovným potiahnutím prsta späť ich používateľ vráti do režimu pôvodného režimu slnečných okuliarov na diaľku.

Slnečné okuliare Deep Optics 32ºN.

Používateľ má k dispozícii aplikáciu, v ktorej si na začiatku nastaví úroveň zväčšenia na čítanie podľa svojich požiadaviek. Toto nastavenie sa dá v priebehu času upravovať. Po nastavení tejto úrovne je možné okuliare s technológiou Bluetooth používať už bez pripojenia k smartfónu. Keďže jedna časť každého skla má aktívny povlak LCD, nositelia sú schopní v režime čítania vzhliadnuť a vidieť do diaľky.

Slnečné okuliare Deep Optics 32ºN.

Podľa spoločnosti Deep Optics by jedno nabitie lítium-polymérovej batérie v okuliaroch malo stačiť na celý deň bežného používania. A keďže sa okuliare napájajú len vtedy, keď sú v režime čítania, zostanú v režime na diaľku, aj keď sa vybije batéria.

Slnečné okuliare Deep Optics 32ºN sú momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter, kde sa dajú získať od 229 dolárov. Na výber sú v troch farbách rámu. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 449 dolárov.

Slnečné okuliare Deep Optics 32ºN.