Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG prináša priestorový zvuk do bezdrôtových slúchadiel Tone Free

LG prináša priestorový zvuk do bezdrôtových slúchadiel Tone Free
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský výrobca LG pridal k svojim úplne bezdrôtovým slúchadlám do uší Tone Free novú sériu. Modely zo série Tone Free FP sa pritom môžu pochváliť technológiou aktívneho potláčania okolitého hluku, priestorovým zvukom Meridian, režimom súkromia a nabíjacím puzdrom, ktoré udržuje slúchadlá čisté.

V novom modelovom rade FP sú tri modely úplne bezdrôtových slúchadiel do uší Tone Free FP9, FP8 a FP5. Všetky zdieľajú podobné parametre, s niekoľkými kľúčovými rozdielmi medzi nimi. Priestorový zvuk je v tejto chvíli v móde a v prípade série FP spoločnosť LG využila odborné znalosti spoločnosti Meridian Audio v oblasti technológie priestorového spracovania slúchadiel, ktorá „obklopuje poslucháča zvukom, ktorý sa zdá byť, že pochádza zo všetkých smerov“.

Nová séria úplne bezdrôtových slúchadiel LG Tone Free FP.

Zahrnutá bola aj funkcia s názvom 3D Sound Stage, ktorá využíva priestorové zmiešavanie na zaistenie väčšieho ponorenia sa do hudby a vo všetkých modeloch je k dispozícii aj technológia aktívneho potláčania okolitého hluku (ANC). Meniče sú tu údajne väčšie ako v predchádzajúcich modeloch Tone Free, pričom sľubujú hlboké basy pri zachovaní čistoty a detailov.

Nový režim Whispering poskytuje nositeľom viac súkromia počas hovorov tým, že umožňuje vysunúť jedno zo slúchadiel do uší a použiť ho ako špeciálny mikrofón držaný pri ústach, aby používatelia mohli udržiavať hlas natoľko tichý, aby ostatní neboli schopní odpočúvať hovor.

Nová séria úplne bezdrôtových slúchadiel LG Tone Free FP.

Rovnako ako predchádzajúce úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Tone Free, aj modely FP9 a FP8 (ale nie FP5) sú dodávané s nabíjacím puzdrom UVNano, ktoré ultrafialovým svetlom zabíja všetky baktérie, ktoré sa môžu skrývať na vnútornej sieťke slúchadiel. Výdrž batérie v modeloch FP9 a FP8 je 10 hodín (s neaktívnym ANC) alebo celkom 24 hodín pri použití s nabíjacím puzdrom, zatiaľ čo slúchadlá FP5 ponúkajú osem hodín výdrže a celkovo 22 hodín s nabíjacím puzdrom. Päťminútové rýchle nabitie poskytne až hodinu prehrávania.

Nová séria úplne bezdrôtových slúchadiel LG Tone Free FP.

Nabíjacie puzdro pre model FP8 podporuje bezdrôtové nabíjanie, zatiaľ čo puzdro dodávané so slúchadlami FP9 môže slúžiť ako bezdrôtový vysielač, čo znamená, že ľudia môžu puzdro zapojiť do zvukového zdroja bez Bluetooth cez USB a počúvať hudbu bezdrôtovo cez slúchadlá. Všetky modely spĺňajú štandard IPX4, čo znamená, že prežijú potenie v posilňovni alebo rýchly presun v lejaku.

Nová séria úplne bezdrôtových slúchadiel LG Tone Free FP bude čoskoro k dispozícii na „kľúčových trhoch“. V súčasnosti neboli zverejnené žiadne ceny.