Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové 3D tlačené slnečné okuliare Adidas vážia len 20 gramov

Nové 3D tlačené slnečné okuliare Adidas vážia len 20 gramov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Napriek tomu, že o hmotnosti športových slnečných okuliarov netreba veľa premýšľať, pravdepodobne by ste si všimli, keby boli výnimočne ľahké. Nové 3D tlačené okuliare od spoločnosti Adidas v tomto smere určite vyhovujú, pretože údajne vážia len 20 gramov.

Tieto slnečné okuliare nesú názov 3D CMPT a boli vyrobené v spolupráci s talianskou spoločnosťou Marcolin Group zaoberajúcou sa výrobou okuliarov. Majú mriežkovitý pružný nylonový rám, ktorý je 3D tlačený z jedného kusu s využitím „najnovšej generácie 3D tlačiarní“. Presný proces 3D tlače nebol zverejnený.

3D tlačené slnečné okuliare Adidas 3D CMPT.

Rám je tiež pogumovaný, spolu s protišmykovými kontaktnými bodmi na chráničoch nosa a koncoch ramien. V ráme je zabudovaná polykarbonátová šošovka Adidas Base 7 blokujúca UV žiarenie, o ktorej sa tvrdí, že poskytuje vysoké vizuálne rozlíšenie za všetkých poveternostných podmienok a zároveň chráni oči a znižuje ich únavu. Je to hnedo zafarbená šošovka so strieborným zrkadlovým povlakom na prednej strane.

Nové 3D tlačené slnečné okuliare Adidas 3D CMPT sa budú spočiatku vyrábať v obmedzenom počte 150 kusov, ktoré budú k dispozícii na webovej stránke spoločnosti členom Creators Club po dobu jedného týždňa od 23. augusta. Nasledovať bude ďalšia limitovaná várka, ktorá bude k dispozícii širokej verejnosti. Cena okuliarov bola stanovená na 415 dolárov.

3D tlačené slnečné okuliare Adidas 3D CMPT.