Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Svet stíchne s úplne bezdrôtovými slúchadlami do uší Beoplay EQ

Svet stíchne s úplne bezdrôtovými slúchadlami do uší Beoplay EQ
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po prvom vstupe na už teraz dosť preplnený trh s úplne bezdrôtovými slúchadlami do uší s modelom Beoplay E8 v roku 2017, dánska prémiová audio značka Bang & Olufsen uviedla na trh svoj prvý pár úplne bezdrôtových slúchadiel do uší s technológiou potláčania okolitého hluku.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Beoplay EQ boli vyladené „uznávanými zvukovými inžiniermi“ tak, aby poskytovali charakteristický zvuk spoločnosti Bang & Olufsen prostredníctvom 6,8 milimetrových elektro-dynamických meničov s citlivosťou 107 dB, frekvenčným rozsahom 20 Hz až 20 kHz a impedanciou 17 ohmov. Ak však používateľ cíti potrebu vyladiť zvuk podľa seba, môže tak vykonať pomocou sprievodnej aplikácie B&O.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Bang & Olufsen Beoplay EQ.

O adaptívne aktívne potlačenie okolitého hluku sa postará vyhradený čip ANC DSP (Digital Signal Processing) a šesť mikrofónov MEMS s automatickým nastavením úrovne potlačenia hluku v závislosti od okolia. K dispozícii je samozrejme aj režim priehľadnosti, ktorý v prípade potreby umožňuje vstup zvukov z vonkajšieho sveta.

Spoločnosť Bang & Olufsen pridala technológiu Bluetooth 5.2 pre stabilitu pripojenia a nízky odber energie, s podporou kodekov aptX Adaptive, AAC a SBC. Rýchle párovanie je možné vďaka licenciám Microsoft Swift Pair a Made for iPhone, pričom poklepanie na hliníkové dotykové rozhranie na vonkajšej strane krytu slúchadla uľahčuje ovládanie prehrávania / aktívneho potláčania hluku.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Bang & Olufsen Beoplay EQ.

Nové slúchadlá sú odolné voči potu a vode podľa štandardov IP54 a majú až 6,5 hodinovú výdrž batérie na jedno nabitie s aktívnym potláčaním hluku alebo 7,5 hodiny s vypnutým aktívnym potláčaním hluku. Celkovo sa výdrž dá predĺžiť až na 20 hodí s pomocou nabíjacieho puzdra. Len 20 minút rýchleho nabíjania pritom prinesie až dve hodiny prehrávania a hliníkové puzdro je možné bezdrôtovo dobiť prostredníctvom nabíjacej podložky kompatibilnej s technológiou Qi.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Bang & Olufsen Beoplay EQ sú dostupné v čiernej alebo v zlatej farbe, a dodávajú sa so štyrmi pármi silikónových špičiek do uší a jednou dvojicou penových špičiek Comply Series 200. K dispozícii budú od od 19. augusta za relatívne vysokú cenu 399 dolárov. No koniec koncov ide o prémiovú značku.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Bang & Olufsen Beoplay EQ.