Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kamera Feiyu Pocket 2S sa rozloží, aby zachytila ešte viac akcie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 8. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zatiaľ čo ručné kamery so stabilizátorom poskytujú možnosť nakrúcania plynulého videa z ruky, zatiaľ čo malé akčné kamery sa dajú lepšie namontovať na prilbu či iné veci. Cieľom spoločnosti FeiyuTech je poskytnúť oboje možnosti v jednom balíku s novou rozoberateľnou kamerou Feiyu Pocket 2S.

Kamera Feiyu Pocket 2S vo svojej jednodielnej podobe vyzerá dosť podobne ako existujúca vrecková kamera DJI Osmo Pocket. Pozostáva z kamery s rozlíšením 4K, ktorá nakrúca pri rýchlosti 60 snímok za sekundu a je pripevnená na stabilizačnom závese. Je magneticky spojená s rukoväťou, na ktorej sa nachádzajú tlačidlá na ovládanie a malá LCD obrazovka s hľadáčikom v spodnej časti. V tejto konfigurácii sa dá kamera použiť na snímanie plynulých stabilných záberov z ruky.

Vrecková kamera Feiyu Pocket 2S.

Keď si však používateľ želá namontovať kameru na niečo, ako je napríklad prilba na bicykel, strecha auta alebo čokoľvek iné, jednoducho modul kamery vytiahne z rukoväte a odvinie elektrický kábel, ktorý ich spája. Kamera a jej trojosový stabilizačný záves sa potom dajú zasunúť do priloženého držiaka, ktorý je prilepený k prilbe alebo inej veci. Kamera sa dá tiež magneticky prilepiť priamo na kovový povrch, ako je napríklad strecha automobilu.

Vrecková kamera Feiyu Pocket 2S.

Keďže je kamera pevne káblom spojená s rukoväťou, tá musí byť stále niekde nablízku, napríklad v batohu alebo na opasku. Celý systém má hmotnosť len 179 gramov a integrovaná batéria s kapacitou 875 mAh má výdrž údajne tri hodiny nakrúcania na jedno nabitie. Vďaka špeciálnej aplikácii v smartfóne s pripojením Bluetooth môžu používatelia pristupovať k funkciám, ako je nakrúcanie spomalených videí v rozlíšení 1080p pri rýchlosti záznamu 120 snímok za sekundu alebo v rozlíšení 720p pri rýchlosti 240 snímok za sekundu. K dispozícii je aj možnosť vytvárania 180-stupňovej panoramatickej fotografie alebo časozberných / hyperlapse videí.

Vrecková kamera Feiyu Pocket 2S.

Nová kamera Feiyu Pocket 2S je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať od približne 262 EUR, čo je 22 percentná úspora oproti plánovanej maloobchodnej cene. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať od októbra 2021.