Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

AirPods tretej generácie poskytnú adaptívny zvuk a dlhú výdrž

AirPods tretej generácie poskytnú adaptívny zvuk a dlhú výdrž
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 10. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Úplne bezdrôtové slúchadlá sú v kurze a prvé AirPods od spoločnosti Apple určite veci rozhýbali. Teraz sa značka s nahryznutým jabĺčkom rozhodla ohlásiť príchod už tretej generácie, ktorá sa môže pochváliť dlhšou výdržou batérie a technológiou, ktorá prispôsobuje zvuk ušiam každého používateľa.

Systém nazvaný ako Adaptive EQ, ktorý bol predtým použitý v úplne bezdrôtových slúchadlách Apple AirPods Pro a AirPods Max, je tiež štandardným vybavením tretej generácie AirPods. Táto technológia využíva mikrofón obrátený dovnútra, ktorý monitoruje zvuk v ušnom kanáliku nositeľa a automaticky naladí vysoké a nízke frekvencie, aby kompenzovala to, čo sa môže stratiť v dôsledku rozdielov medzi jednotlivými používateľmi.

Nové slúchadlá majú tiež senzor detekcie pokožky, ktorý rozozná, či sú uložené v používateľových ušiach alebo sa nachádzajú niekde inde, napríklad vo vrecku. Ak nie sú v ušiach, prehrávanie hudby sa potom automaticky pozastaví. Nové AirPods sú navyše odolné voči potu a vode v štandarde IPX4, čo znamená, že by im nemala vadiť striekajúca voda.

Tretia generácia úplne bezdrôtových slúchadiel do uší Apple AirPods.

Vlastný menič a zosilňovač s vysokým dynamickým rozsahom údajne produkujú „silné basy s ostrými a čistými vysokými frekvenciami“, zatiaľ čo akustická sieť na smerovom mikrofóne údajne minimalizuje hluk vetra a iný rušivý hluk pozadia pri telefonovaní so spárovaným smartfónom.

Pri prezeraní multimediálneho obsahu vytvára kombinácia technológií Spatial Audio a Dolby Atmos to, čo je opísané ako „trojrozmerný zážitok podobný kinu“. Funguje to v súzvuku s technológiou dynamického sledovania hlavy od spoločnosti Apple, ktorá kompenzuje zmeny v orientácii hlavy používateľa. Používateľ tak napríklad viac počuje zvuk vo svojom pravom uchu, ak otočí hlavu doľava.

Tretia generácia úplne bezdrôtových slúchadiel do uší Apple AirPods.

Stonka slúchadiel je kratšia pri predchádzajúcich generáciách, no stále obsahuje rovnaký snímač tlaku, aký bol použitý v AirPods Pro, pre citlivé na stlačenie prsta. Tretia generácia AirPods sa môže pochváliť o hodinu dlhšou výdržou batérie ako jej predchodcovia, čím sa celková doba prehrávania hudby na jedno nabitie zvýši až na šesť hodín.

Tretia generácia úplne bezdrôtových slúchadiel do uší Apple AirPods sa dá objednať na webových stránkach výrobcu a v obchodoch bude k dispozícii od 26. októbra. Ich cena je 179 dolárov.

Tretia generácia úplne bezdrôtových slúchadiel do uší Apple AirPods.