Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

DJI volí modulárny prístup pre druhú generáciu akčnej kamery

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 10. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky technologický gigant DJI oznámil pokračovanie svojej akčnej kamery Osmo Action, ktorá bola uvedená v roku 2019. Nový model Action 2 sa tentoraz uberá trocha inou cestou dizajnu, pričom má odizolovanú hlavnú jednotku a modulárne príslušenstvo pre rozšírenie funkčnosti.

Hlavná jednotka novej akčnej kamery DJI Action 2 má rozmery 39 x 39 x 22,3 milimetra a váži len 56 gramov. Vzadu má umiestnený 1,76-palcový dotykový OLED displej s rozlíšením 350 pixelov na palec pre kompozíciu záberov a ovládanie. Vpredu sa nachádza širokouhlý objektív so svetelnosťou F2,8, ktorý má zorné pole 155 stupňov. Objektív prepúšťa svetlo cez 1 / 1,7-palcový obrazový CMOS snímač, ktorý vytvára 12-megapixelové statické snímky a nakrúca video v rozlíšení 4K.

Svetelná citlivosť pre fotografie a video sa pohybuje od ISO 100 do ISO 6 400, zatiaľ čo snímač teploty farieb pomáha akčnej kamere poskytovať živšie výsledky aj v náročných podmienkach alebo pod vodou. Priblíženie je len digitálne.

Modulárna akčná kamera DJI Action 2.

Keď je rozlíšenie videa nastavené na 4 096 x 3 072 pixelov, záznam je možné nahrávať rýchlosťou až 60 snímok za sekundu. No pri miernom poklese na rozlíšenie 4K UHD (3 840 x 2 160 pixelov) je k dispozícii záznam rýchlosťou až 120 snímok za sekundu, čím sa dosiahne štvornásobné spomalenie záberov. Stabilizáciu obrazu RockSteady 2.0 možno použiť pre video pod rýchlosť záznamu 100 snímok za sekundu a stabilizácia obrazu HorizonSteady je k dispozícii pre rozlíšenia 2,7K alebo 1080p. Prenosová rýchlosť videa dosahuje maximálnu rýchlosť 130 Mbps a záznam sa ukladá vo formáte H.264/HEVC.

Akčnú kameru Action 2 je možné pripevniť na helmu, surf, pripnúť na oblečenie alebo pripevniť na stabilizačný záves, pričom výrobca uvádza, že je prachotesná, vodotesná a odolná voči pádu, takže by mala prežiť veľa dobrodružstiev relatívne bez ujmy. Zahrnuté sú aj bezdrôtové technológie Bluetooth 5.0 a Wi-Fi 802.11ac. Integrovaná batéria s kapacitou 580-mAh má na jedno nabitie výdrž približne 70 minút nakrúcania.

Modulárna akčná kamera DJI Action 2.

Medzi kreatívne možnosti záznamu patria hyperlapse a timelapse videá, spolu s funkciou zachytávania krátkych videoklipov a ďalšou funkciou na živý prenos záberov v rozlíšení Full HD pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. Táto akčná kamera môže tiež poslúžiť ako webová kamera alebo na streamovanie herných relácií. Mobilná aplikácia spustená na smartfóne pripojenom cez Bluetooth alebo Wi-Fi môže otvoriť ďalšie funkcie a nastavenia, vrátane funkcie AI Editor na prípravu záberov na nahranie na sociálne médiá, živého prenosu z kamery a šablón príbehov.

Funkčnosť kamery je možné vylepšiť pomocou modulov, vrátane prídavného dotykového displeja, ktorý sa dá pripevniť k hlavnej jednotke kamery pomocou magnetických zámkov a nasmerovať dopredu pre selfie akciu. Má rovnakú 1,76-palcovú dotykovú OLED obrazovku ako hlavná jednotka a disponuje batériou s kapacitou 1 300 mAh, ktorá predĺži záznam až na 160 minút. Tento modul má tiež integrované tri mikrofóny, ktoré dopĺňajú jediný mikrofón v hlavnej jednotke, aby sa dosiahol pohlcujúci potenciál zachytávania zvuku. A je tu aj samostatný napájací modul, ktorý pridáva ďalšiu batériu s kapacitou 1 300 mAh. No ani jeden z týchto modulov nie je vodotesný bez použitia puzdra.

Modulárna akčná kamera DJI Action 2.

Samozrejme, akčná kamera Action 2 je kompatibilná s množstvom voliteľného príslušenstva spoločnosti DJI, ako je predlžovacia selfie tyč 3 v 1, magnetický pás na hlavu, makro objektív, ktorý sa magneticky pripevňuje na prednú časť vlastného objektívu hlavnej jednotky, a systém pre dvojkanálový záznam.

Modulárna akčná kamera DJI Action 2 sa dá predbežne objednať za cenu 519 EUR, vrátane prídavného zobrazovacieho modulu, magnetického lanka na krk, držiaka s guľovým kĺbom a držiaka magnetického adaptéra. Balík obsahujúci hlavnú kamerovú jednotku, napájací modul, magnetické lanko na krk a držiak adaptéra sa dá získať za 399 EUR. Tak či onak, Action 2 sa začne oficiálne predávať od 2. novembra.

Modulárna akčná kamera DJI Action 2.