Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štýlové hodinky, ktoré môžu byť inteligentné aj bez digitálneho displeja

Autor:
Lubo Straka
Zverejnené:
1. 12. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj klasické elegantné hodinky na ruku môžu byť inovatívne a smart. Dokazuje to kolekcia Connected od známeho výrobcu Festina, v ktorej sa jemné stroje, so zafírovým sklíčkom, dokážu spárovať so smartfónom pomocou technológie Bluetooth. Analógový športový vzhľad však výrobca nechcel kaziť digitálnym displejom, a tak o všetkom hodinky informujú pomocou troch analógových ciferníkov a tiež cez vibrácie.

O celé nastavenie sa pritom postará priamo mobilná aplikácia pre systémy iOS i Android. V nej si môže používateľ priradiť funkcie priamo pre korunku hodiniek, či pre ich bočné tlačidlá. Festina Connected, z ušľachtilej ocele, dokáže upozorniť na prichádzajúce hovory a dokonca pomocou ručičiek ukáže na ciferníku pozíciu osoby, priradenú v telefónnom zozname, ktorú tak používateľ rozpozná.

Rovnako je možné priradiť si takto aj jednotlivé ciele, ktoré chce používateľ prejdením krokov dosiahnuť a hodinky ho na to v cieli upozornia. Pomocou nich je tiež možné diaľkovo ovládať spúšť kamery v smartfóne a dokonca i prehrávať hudbu v mobile. Zaujímavá je aj funkcia vyhľadania telefónu pomocou hodiniek, ak používateľ netuší, kde ho odložil, či funkcia ukazovania stavu batérie mobilu priamo na hodinkách.

Hybridné, vodotesné hodinky Festina Connected si tak popri športovom dizajne prinášajú viacero digitálnych funkcií, ktoré dokážu ich používatelia využiť nielen v bežnom živote, ale práve aj počas rôznych tréningov.