Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Robot iVU chce priniesť revolúciu do masážnych procedúr

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 1. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Francúzska spoločnosť Capsix Robotics uviedla údajne prvé masážne zariadenie na svete s citlivým robotickým ramenom. Masážny robot s názvom iVU využíva umelú inteligenciu a má za cieľ priniesť revolúciu do masážnych procedúr, aby sa masáže mohli zahrnúť do každodenného života ľudí a uľahčil sa život fyzioterapeutom.

Nový masážny robot iVU, ktorý bol nedávno prezentovaný na veľtrhu CES 2024 v Las Vegas, je navrhnutý tak, aby poskytol profesionálne masáže definované fyzioterapeutmi. Robot s integrovaným systémom LBR Med tak spĺňa všetky robotické schopnosti, ktoré sú obzvlášť požadované v medicínskej technike. Spoločnosť Capsix Robotics pritom tvrdí, že v rámci prieskumu až 87 percent používateľov pociťovalo zvýšenú relaxáciu a až 82 percent používateľov si pochvaľovalo zlepšenie kondície po použití robota.

Masážny robotický systém iVU.

Masážny robot Robot iVU využíva patentovanú technológiu s podporou umelej inteligencie na skenovanie tela v reálnom čase a odporúča používateľovi ten najlepší masážny zážitok. Robotické rameno potom vykonáva rôzne masážne techniky, počas ktorých automaticky prispôsobuje tlak podľa morfológie každého jedného človeka.

Masážny robotický systém iVU.

Výhodou technológie robotickej masáže je, že robot môže byť k dispozícii 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Trvanie masáží sa dá prispôsobiť pre rôzne použitia a na výber je zo siedmych možností terapie pre fyzioterapeutickú liečbu s využitím zvuku, tepla, svetla, tlaku a tak ďalej. Navyše pri masážnom robotovi nehrozí nevhodné správanie a je dodržiavaná fyzická a vizuálna vzdialenosť.

Masážny robotický systém iVU.

Spoločnosť Capsix Robotics poskytuje riešenia pre rôzne profesionálne využitie masážneho robota iVU s možnosťami kúpy alebo prenájmu. Ceny poskytne na požiadanie.

Masážny robotický systém iVU.