Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentná prilba sleduje ostrasy, aby bol mozog pri práci v bezpečí

Inteligentná prilba sleduje ostrasy, aby bol mozog pri práci v bezpečí
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 4. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Experimentálna nová prilba by mohla vodičov stavebných vozidiel zachrániť pred vážnymi zraneniami. Zariadenie meria, do akej miery je jeho nositeľ počas jazdy otrasený, a vydá upozornenie, keď je trasenie príliš veľké.

Prilba, ktorú navrhol tím z nemeckého Fraunhoferovho inštitútu pre štrukturálnu odolnosť a spoľahlivosť systému, je primárne určená na použitie vodičmi ťažkých stavebných strojov, ako sú bagre a buldozéry. Hoci môže vyzerať ako bežná ochranná prilba, toto nositeľné zariadenie má flexibilný piezoelektretový snímač, ktorý je zabudovaný do vnútorného upevňovacieho popruhu, ktorý prechádza cez vrch hlavy používateľa.

Tento senzor má formu tenkého filmu vyrobeného z polypropylénovej peny potiahnutej hliníkom a funguje prevažne piezoelektrickým efektom, pri ktorom materiál pri fyzickej deformácii vytvára merateľný elektrický signál. Čím väčšia je deformácia, tým vyššie je aj napätie.

Detailný pohľad na film piezoelektretového snímača.

Keď sa nositeľ počas jazdy v stavebnom vozidle trasie hore a dole, senzor sa opakovane deformuje, a tak produkuje signály. Napätie a frekvencia týchto signálov sa prenáša do vysielacieho modulu na tele, ktorý prenáša informácie do počítača. Softvér v tomto počítači potom analyzuje údaje a upozorní používateľa, ak sa otrasy považujú za nebezpečné. Následne si pracovník môže dať prestávku a možno sa pokúsi situáciu riešiť opatreniami, ako je pridanie tlmiacich prvkov na sedadlo.

Je určite dôležité, aby pracovníci niečo urobili, pretože nadmerné a dlhotrvajúce trasenie tela môže vážne poškodiť mozog, chrbticu a oči. V skutočnosti by sa snímacie zariadenie mohlo dodatočne použiť pri navrhovaní stavebných vozidiel. To by umožnilo detegovať a napraviť otrasy predtým, ako sa vozidlá dostanú do výroby.

Inteligentná ochranná prilba, ktorá sleduje otrasy hlavy vodiča stavebného stroja.

„Celotelové vibrácie, ktorým sú vystavení vodiči stavebných strojov, dosahujú hodnoty zrýchlenia v priemere od 0,2 m / s² do 1,5 m / s², pričom špičkové hodnoty môžu byť podstatne vyššie,“ hovorí Björn Seipel, odborník na elektromechaniku z Fraunhoferovho inštitútu. „Náš snímač prilby uľahčuje presné meranie zaťaženia vibráciami pri každodenných operáciách. Na tomto základe možno výrazne zlepšiť ochranu zdravia.“