Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Pestúnka, ktorá zachraňuje bábätkám život

Pestúnka, ktorá zachraňuje bábätkám život
Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
19. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vraví sa, že matky dojčiat bdejú, aj keď spia. Aj pri zvýšenej pozornosti, však nastanú situácie, ktorým rodič nedokáže zabrániť. Pri bábätkách je to najmä nevysvetliteľný syndróm náhleho úmrtia počas spánku. Našťastie, existujú riešenia v podobe alarmov, ktoré okamžite reagujú, ak dieťa v postieľke prestane dýchať. Lenže, čo ak sa práve v postieľke nenachádza?! Vtedy nastupuje na scénu detský monitor „Malá sova“. Sníma tep a dych dieťatka nielen v postieľke, ale kdekoľvek ho položíte.

Pre každého rodiča sa dňom počatia dieťaťa, stáva jeho zdravie a bezpečnosť prioritou a stáva sa jeho bezpodmienečným ochrancom. Avšak tam, kde už ľudské sily nestačia, nastupuje dômyselná technológia. Monitor „Malá sova“ je držiteľom ocenenia za detskú bezpečnosť. Predstavuje bezpečnostné zariadenie, navrhnuté na báze nemocničných prístrojov, ktoré je ukryté v ponožke. Tá sa jednoducho nasunie počas spánku dieťatku na nohu. Nad tým všetkým bdie aplikácia do smartphonu určená pre iOS aj Android.monitorovacie zariadenie, detská pestúnka, Syndróm náhleho úmtia, Detská pestúnka, Malá sova

Alarm je založený na princípe monitorovania tepovej frekvencie a úrovne dýchania dieťaťa. Ponožka je flexibilná a zmestí sa napríklad aj pod detské pyžamo či celotelové body. Je vhodná pre deti do 1 roka. Pomocou nízkofrekvenčného Bluetooth 4.0 pripojenia ponožka komunikuje so základňou. Netreba sa pritom báť žiadneho eletrosmogu. Rádiové vlny zo stanice sú až 20x nižšie ako vlny vychádzajúce z mobilných telefónov. Systém pulznej oxymetrie zhromažďuje údaje o tepe a dychu, ktoré ich prepošle na základňu. Tá okamžite odosiela zhromaždené údaje do mobilného telefónu napojeného na WiFi.

monitorovacie zariadenie, detská pestúnka, Syndróm náhleho úmtia, Detská pestúnka, Malá sova

Takto môžu k údajom svojho dieťatka pristupovať obaja rodičia alebo opatrovatelia s nainštalovanou aplikáciou z akéhokoľvek miesta na svete. Monitor „Malá sova“ je určený aj pre viacdetné rodiny, pretože každé jedno dodatočné ponožkové zariadenie sa dá pripojiť na hlavný alarm.