Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

3D Flosser: Čistenie medzi zubami naraz, len jediným zahryznutím

3D Flosser: Čistenie medzi zubami naraz, len jediným zahryznutím
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 11. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zubní lekári odporúčajú čistiť priestor medzi zubami aspoň raz denne, k čomu poslúži dentálna niť alebo špeciálna medzizubná kefka, ktorá sa dostane do úzkych medzier. No takéto čistenie je časovo náročné. Čo by ste však povedali, že by ste vyčistili priestor medzi zubami naraz? To je presne to, čo spoločnosť Blizzident sľubuje so svojím 3D Flosserom.

3D Flosser je čistiaci nástroj medzizubného priestoru, ktorý svojim vzhľadom môže pripomínať nejaký nástroj zo stredovekej mučiarne. Vyrába sa na mieru a používateľ musí najprv navštíviť zubného lekára, ktorý mu spraví 3D sken alebo reálny odtlačok jeho zubov. Tento podklad potom poslúži spoločnosti Blizzident pre vytvorenie špecifického zubného rámu.

V rukoväti nástroja 3D Flosser sú namotané kotúče zubnej nite, ktorá je vedená kanálikmi v ráme tak, že každá medzera medzi zubami používateľa bude vykrytá krátkym prameňom nite. Toto pletenie je vďaka 3D skenu kompletne nastavené pre všetky medzizubné priestory používateľa a stačí ak si vloží 3D Flosser do úst a jediným zahryznutím zavedie dentálnu niť do hĺbky asi 2 milimetrov medzi zuby a je hotovo.

Spoločnosť Blizzident vyrába 3D Flooser - špeciálny nástroj na mieru, ktorý čistí medzizubný priestor.

Po použití 3D Flossera používateľ vytiahne použitú časť nite von cez rám a odreže ju pomocou integrovanej čepele. Po vytiahnutí starých nití sa z cieviek v rukoväti natiahnu nové vlákna. Cievky by mali mať dostatok navinutej dentálnej nite pre asi 500 čistiacich cyklov, po ktorých môžu byť vymenené za nové.

3D Flosser sa dá objednať za 199 dolárov, no treba si pripočítať k tomu aj cenu 3D skenu alebo odtlačku zubov u zubára, bez ktorého by sa 3D Flosser nedal vyrobiť. Dodávka potom trvá asi 4 týždne.

Spoločnosť Blizzident vyrába 3D Flooser - špeciálny nástroj na mieru, ktorý čistí medzizubný priestor.